Menu
Stjålne biler i brann i Belfast, der spenningen har økt den siste tiden. Storbritannias statsminister Boris Johnson fordømmer volden og opptøyene. Foto: Peter Morrison / AP / NTB

Johnson fordømmer nye opptøyer i Nord-Irland

Storbritannias statsminister Boris Johnson fordømmer volden og opptøyene som igjen preger gatene i Nord-Irland.

Av NTB | 08.04.2021 09:09:20

Krig og konflikter: Vest i Belfast ble en buss bombardert med bensinbomber og tok fyr, ifølge den nordirske politistyrken (PSNI).

Det var bare én av flere hendelser onsdag kveld i gaten som knytter sammen katolske Falls Road og den protestantiske nabogata Shankill Road.

– Jeg er dypt bekymret for de voldelige scenene som utspiller seg i Nord-Irland, spesielt angrepene på PSNI som beskytter folk og næringsliv, angrepet på en bussjåfør og overfallet av en journalist, skriver Johnson på Twitter.

Steiner er blitt kastet mot politiet, biler er stukket i brann, og onsdag kveld ble en pressefotograf på jobb overfalt.

– Dette må løses med dialog og ikke med vold eller kriminalitet, skriver han videre.

Spenningen har økt i Nord-Irland den siste tiden på grunn av tollkontrollen mellom Storbritannia og Nord-Irland som er innført etter brexit fordi Nord-Irland fortsatt er med i EUs indre marked.

Det bidro også til manges irritasjon at Sinn Fein-topper deltok i en begravelse der det var 2.000 sørgende til stede, i strid med koronatiltakene.

(©NTB)

Flere nyheter: