Menu
Vikings Veton Berisha ble tatt ut til landslaget. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Johnsen og Berisha på landslaget – Berge fortsatt ute

Dennis Johnsen og Veton Berisha var de lille overraskelsene i Ståle Solbakkens landslagstropp til VM-kvalkampene i fotball mot Tyrkia og Montenegro.

Av NTB | 28.09.2021 12:52:30

Sport: Oppgjørene spilles 8.- og 11. oktober. Norge ligger à poeng med Nederland på toppen av tabellen etter at alle lag har spilt seks av ti kamper.

Puljevinneren får VM-plass mens toerlaget skal ut i et omspill neste år.

Johnsen, som er med i sin første A-landslagstropp, har imponert Solbakken i sine kamper i Italia for Venezia.

– Han har overrasket oss, særlig i de siste kampene. Han hadde en veldig rufsete tid i Nederland, men han har blitt mye mer disiplinert etter at han kom til Italia, sa Solbakken.

Berisha ble valgt til fordel for blant andre Erik Botheim, Ohi Omoijuanfo og Thomas Lehne Olsen som har vært gode i Eliteserien i høst.

– Han er en av få spillere jeg kommer til å si til at han må løpe litt mindre. Det tror jeg aldri jeg har sagt til noen spiller, men jeg kan komme til å si det til ham. Han er nesten for aggressiv og for initiativrik som gjør at han kanskje er litt mindre kalkulerende i avgjørende situasjoner enn han ellers kunne vært, sa landslagssjefen.

– Jeg ser ikke at han kan spille seg inn på det laget vårt nå med tanke på den skaden og kampforløpet han har vært gjennom nå. Vi er også i en koronaboble med vanskelige egentreninger, sa Solbakken.

– Sander håper å trene onsdag og torsdag og være i troppen mot Bournemouth. Jeg ringte Sander i går og meddelte at han ikke kommer med i troppen, la han til.

Berge har ikke spilt for Norge under Solbakken. Siste landskamp han spilte, var i oktober 2020.

Utespillere: Kristoffer Vassbakk Ajer (Brentford), Fredrik Bjørkan (Bodø/Glimt), Ruben Gabrielsen (Toulouse), Stian Gregersen (Molde), Marius Lode (Bodø/Glimt), Andreas Hanche Olsen (Gent), Marcus Holmgren Pedersen (Feyenoord), Birger Meling (Rennes), Stefan Strandberg (Salernitana), Fredrik Midtsjø (AZ Alkmaar), Fredrik Aursnes (Feyenoord), Patrick Berg (Bodø/Glimt), Mats Møller Dæhli (Nürnberg), Dennis Johnsen (Unione Venezia), Aron Dønnum (Standard Liege), Mohamed Elyounoussi (Southampton), Jens Petter Hauge (Eintracht Frankfurt), Mathias Normann (Rostov), Morten Thorsby (Sampdoria), Martin Ødegaard (Arsenal), Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), Joshua King (Watford), Kristian Thorstvedt (Genk), Veton Berisha (Viking)

Sheffield United-spiller Sander Berge har slitt med skader og var heller ikke med i denne troppen til Solbakken.

Keepere: Per Kristian Bråtveit (Nimes), Ørjan Håskjold Nyland (Bournemouth), Sten Grytebust (Vejle)

(©NTB)

Flere nyheter: