reklame for Sheiken Bowling
Menu
Den norskfødte, kypriotiske skipsrederen John Fredriksens selskap Frontline slår seg sammen med konkurrenten Euronav. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

John Fredriksens Frontline slår seg sammen med konkurrenten Euronav

Tankrederiet Frontline, som har John Fredriksen som en av hovedeierne, og Euronav vil slå seg sammen. Det nye selskapet vil fortsette under Frontline-navnet.

Av NTB | 07.04.2022 09:19:33

Økonomi og næringsliv: – Jeg er veldig begeistret og gir min fulle støtte og forpliktelse til dette sammenslåtte selskapet, sier John Fredriksen i en børsmelding torsdag morgen.

Det sammenslåtte selskapet vil få en samlet markedsverdi på over 4,2 milliarder dollar, tilsvarende 36,9 milliarder kroner. Totalt vil det sammenslåtte selskapet ha 146 tankskip av ulik størrelse. De vil fortsette å ha kontorer i Norge, Belgia, Storbritannia, Singapore, Hellas og USA.

Euronav har i dag hovedkontorer i Antwerpen i Belgia. Belgiske Hugo De Stoop, som i dag leder Euronav, vil fortsette som administrerende direktør for det nye, sammenslåtte selskapet.

– En sammenslåing av Frontline og Euronav vil etablere en markedsleder i tankmarkedet og posisjonere den sammenslåtte gruppen for fortsatt verdiskaping for aksjonærene, i tillegg til betydelige synergier, sier John Fredriksen.

Sammenslåingen er avhengig av godkjenning før den kan gå igjennom.

Flere nyheter: