Menu
Therese Johaug ble nummer to i sitt kvartfinaleheat på sprinten under Ski Tour i Trondheim lørdag og er videre til semifinalen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johaug videre til semifinale, Østberg slått ut

Therese Johaug imponerte igjen og er videre til semifinalen i sprint søndag. Ledelsen i Ski Tour-sammendraget øker til Ingvild Flugstad Østberg som røk ut.

Av NTB | 22.02.2020 13:31:42

Sport: Både Johaug og Østberg gikk i første heat og der viste verdenscup- og Ski Tour-lederen styrke.

Jenta fra Dalsbygda ble bare slått av den svenske sprintkometen Linn Svahn i sitt heat og er videre til semifinale. I heatet gikk hun godt nok til å slå ut både sprintspesialist Anamarija Lampic og Østberg.

Med seg i semifinalene får Johaug med seg Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Tiril Udnes Weng, Anna Svendsen og Heidi Weng. Falla som har slitt med svake resultater på nyåret var veldig fornøyd med å vinne sitt heat.

– Jeg synes det funket veldig bra. Tror aldri jeg har hatt så lyst til å komme til en finale som jeg har i dag etter så mange litt dårlige opplevelser, sa Falla til NRK.

I tillegg til Østberg røk Ragnhild Haga, Lotta Udnes Weng og Julie Myhre ut og kan forberede seg til avslutningen på skitouren søndag, den også i Trondheim.

Touren avsluttes med 15 kilometer klassisk jaktstart. Med god innsats på sprinten er Johaug enda større favoritt til å vinne touren sammenlagt, etter å ha vunnet de fire første etappene.

(©NTB)

Flere nyheter: