Menu
Therese Johaug var suveren på åpningsetappen på Ski Tour 2020 og sikret trippelt norsk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johaug vant suverent og sikret trippelt norsk: – Beste skøyteløpet i karrieren

Therese Johaug vant foran to norske lagvenninner på åpningsetappen i nyvinningen Ski Tour på kvinnenes 10 kilometer fristil lørdag.

Av NTB | 15.02.2020 14:46:47

Sport: Therese Johaug var helt uslåelig i skisporet på første etappe av Ski Tour og gikk til soleklar ledelse i mål på hele 45,6 sekunder ned til Heidi Weng.

Ingen var i nærheten av å tukte Johaug på åpningsetappen. Da alle løperne hadde fullført løpet var det fortsatt Weng som var nest best. Ingvild Flugstad Østberg gikk inn 1,7 sekunder bak Weng og sikret trippelt norsk.

– Det er det beste skøyteløpet jeg noen gang har gjort i karrieren tror jeg. Jeg hadde en utrolig god dag og kunne bare mate på hele veien og hadde fantastisk gode ski, sa Johaug til NRK etter målgang.

Seieren til Johaug gjør at hun får et solid forsprang før jaktstarten søndag og resten av touren som avsluttes i Trondheim 23. februar.

Johaug gikk ut med startnummer 38 og allerede ved målingen etter 2,6 kilometer hadde hun en ledelse på 12,8 sekunder ned til Frida Karlsson på 2.-plass.

Halvveis i løpet var det Weng som hadde bestetid, men Johaug var hele 20,8 sekunder foran lagvenninnen på målingen ved 5 kilometer. Den ledelsen var nesten doblet etter 7,6 kilometer i det som ble bortimot et perfekt løp for Johaug.

Ingen av de andre favorittene som startet etter Johaug hadde mulighet til å hamle opp med den norske skidronningen, som var strålende fornøyd med egen utvikling.

– Utrolig moro å kjenne at en har utviklet seg teknisk og kapasitetsmessig på skøytinga, så da er det veldig veldig artig å gå skirenn.

Rennet har også en knalltøff sprint i alpinløypa i Åre 18. februar, der de siste 250 meterne går i bratt motbakke.

Finalen i Trondheim 23. februar er 15 kilometer klassisk.

– Jeg gruer meg til det som går i møte, det må jeg ærlig innrømme, sa Johaug før start, men den suverene verdenscuplederen viste tidlig at hun var klar til å forsvare favorittstempelet hun hadde fått før skitouren.

Ski Tour er et nytt etapperenn og startet med intervallstarten i Östersund lørdag. Touren som varer fra 15. til 23. februar i Sverige og Norge, inneholder blant annet et langløp på 38 kilometer mellom Storlien og Meråker som krysser landsgrensen.

(©NTB)

Flere nyheter: