Menu
Therese Johaug økte ledelsen på søndagens 10 kilometer jaktstart og vant igjen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johaug vant enkelt på jaktstarten og økte i sammendraget i Ski Tour

Therese Johaug hadde ingen problemer med å forsvare ledelsen, vant jaktstarten og økte i sammendraget i Ski Tour søndag.

Av NTB | 16.02.2020 16:46:14

Sport: Johaug startet søndagens etappe i Ski Tour med et forsprang på hele 46 sekunder til Heidi Weng på 2.-plass og hadde ingen problemer med å øke forspranget både på etappen og i touren sammenlagt.

Weng fikk følge av Ingvild Flugstad Østberg og svenske Ebba Andersson som kunne hindre norsk tapetsering av pallen.

I spurten var Weng raskest, mens Østberg knep tredjeplassen og sikret trippel norsk.

Forspranget bare økte og økte ned til resten. Etter 6,6 kilometer var Weng, Andersson og Østberg over minuttet bak.

I mål til slutt var hun hele 57,4 sekunder foran Weng, og spenningen dreide seg om hvem som skulle ta de andre pallplassene.

Johaug har ikke hevdet seg i sprint denne sesongen, men ligger likevel veldig godt an med tanke på en sammenlagtseier i touren.

Ski Tour avsluttes i Trondheim 23. februar, men før det skal løperne også gjennom en etappe på 38 kilometer som krysser landegrensen fra Sverige til Norge.

Allerede etter 0,6 kilometer hadde Johaug økt ledelsen med fem sekunder og viste at hun ikke hadde tenkt å ligge på latsiden tross det store forspranget.

Neste etappe i nyvinningen Ski Tour 2020 er en knalltøff sprint i Åre tirsdag. De siste 250 meterne går i bratt motbakke.

(©NTB)

Flere nyheter: