Menu
Therese Johaug alene i front på tremila i Holmenkollen. Til slutt ble hun tatt igjen av Frida Karlsson som vant. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Johaug tapte 30-kilometeren i Holmenkollen på målstreken, Karlsson vant

Therese Johaug ble hentet inn kort før mål og tapte spurten mot Frida Karlsson på tremila i Holmenkollen.

Av NTB | 07.03.2020 13:31:52

Sport: Svenskeduoen Karlsson og Ebba Andersson gikk på kanonski og hentet svært mye tid på Johaug mot slutten. Johaug hadde ikke særlig gode ski.

På oppløpet var det tidlig klart at Karlsson ville vinne. Hun hadde klart bedre glid enn Johaug.

– Jeg følte meg så bra i dag og hadde topp ski. Det var nok avgjørende å bytte ski, sa Karlsson i et intervju gitt til FIS.

Hun hadde startnekt tidligere i vinter.

– Jeg fikk såvidt høre at svenskene hadde byttet ski. Jeg burde helt klart ha byttet ski også. Jeg er irritert på meg selv. Vi bommet (på skiene). Jeg følte meg kjempebra i dag, sa Johaug til NRK.

Johaug valgte å gå på samme skipar hele rennet. Karlsson og Andersson jaktet på henne i fellesskap lenge.

Publikum ble oppfordret til å ikke møte opp på grunn av koronavirus-situasjonen. Det var likevel en god del tilskuere å se ute i løypa.

Forrige helg vant Johaug både stafett og et individuelt renn i Lahtis. I Kollen kunne hun gått inn til sin 64. seier i distanserenn i verdenscupen. Verdenscupen avsluttes med renn i Nord-Amerika ukene som kommer. Siste konkurranse for sesongen går i Canmore 22. mars.

Johaug har herjet med konkurrentene stort sett hele vinteren. Hun hadde en ledelse på vel 35 sekunder etter 14 kilometer, og forspranget økte litt til i klassiskrennet, men etter vel to mil begynte forspranget å bli noe mindre.

Johaug planla å gå i hovedgruppen en stund, men taktikken ble endret ganske tidlig i konkurransen. Hun valgte å ikke vente på de andre.

(©NTB)

Flere nyheter: