reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Therese Johaug vant minitouren i Ruka i kjent stil. Foto: Emmi Korhonen / Lehtikuva via AP / NTB

Johaug suveren vinner av minitouren i Ruka

Therese Johaug gikk som ventet inn til seier i minitouren i Ruka som markerer starten på verdenscupsesongen i langrenn. Hun var suveren på søndagens jaktstart.

Av NTB | 29.11.2020 12:23:13

Sport: Johaug var soleklar favoritt før det avsluttende rennet etter at hun parkerte sine svenske og russiske konkurrenter på 10-kilometeren i klassisk stil lørdag.

På den avsluttende jaktstarten startet Johaug 16 sekunder foran Frida Karlsson og Natalja Neprjajeva.

Den luken klarte konkurrentene aldri å tette. Johaug gikk for full maskin fra start og parkerte de andre i løypa. Konkurrentene klarte aldri å kutte forspranget, og etter 3,6 kilometer var avstanden 23 sekunder i Johaugs favør.

Etter hvert ble det et lureløp i gruppa bak Johaug, der det handlet mer om å spare kreftene til en spurt om andreplassen enn å ta igjen Johaug. I den gruppa lå flere spesialsprintere, som vanligvis ikke er å se i kamp om pallplass i et distanserenn og en minitour.

Russiske Tatjana Sorina tok andreplassen foran Ebba Andersson. Junior og multitalent Helene Marie Fossesholm gikk en strålende jaktstart og ble nummer seks. Hun hadde nest beste etappetid, kun slått av Johaug.

Johaug vant dermed også en verdenscupseier med beste etappetid på den avsluttende jaktstarten.

Det er andre år på rad Johaug vinner den innledende minitouren i Ruka. Også i 2018 seiret Johaug i verdenscupåpningen i Ruka, da hun vant 10-kilometeren, men da ble det ikke arrangert minitour.

Flere nyheter: