reklame for Sheiken Bowling
Menu
Therese Johaug henter nye impulser både i friidretten og ved deltakelse på Aukland-brødrenes langløpslag, men hun understreker at landslagssatsingen mot VM og OL fortsatt er det viktigste. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Johaug skal hente impulser i langløpslag

Therese Johaug søker nye impulser før neste VM-sesong hos Aukland-brødrenes langløpslag, der også Marit Bjørgen skal være med.

Av NTB | 26.05.2020 21:02:51

Sport: – Jeg er fortsatt landslagsløper med 100 prosent fokus på OL og VM, og det er ikke sikkert jeg kommer til start i langløp til vinteren. Likevel synes jeg det er spennende å kunne hente inspirasjon og nye impulser fra andre miljøer. Det har jeg gjort gjennom friidretten, og det vil jeg gjøre gjennom å være tilknyttet Team Ragde Eiendom, sier Johaug i en pressemelding.

– Passer det inn i min treningsplan, så håper jeg å få til noen økter med laget i løpet av sommeren og høsten. Det vil være en fin utfordring og ny inspirasjon i treningshverdagen.

Om Johaug blir å se på startstreken i langløp, blir det uansett ikke før VM. Hun har gått Birkebeinerrennet og sier at hun er fascinert av langløp.

– Jeg er nysgjerrig på hva som kreves for å vinne Vasaloppet og Marcialonga. Både lengden, utviklingen i staking og det at eliten står på samme startstrek som mange tusen andre trigger meg, sier hun.

– Jeg håper jeg kan være med å inspirere andre til å se mulighetene som finnes i langløp.

(©NTB)

Flere nyheter: