Menu
Therese Johaug spurtet inn til fjerdeplass i kvartfinalen og tiden var ikke god nok til å gå videre på sprinten i Oberstdorf. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Johaug og Uhrenholdt Jacobsen røk ut i kvartfinalen

Therese Johaug og Astrid Uhrenholdt Jacobsen røk ut i kvartfinalen på sprinten i Oberstdorf. De andre norske løperne er videre til semifinale.

Av NTB | 26.01.2020 12:30:18

Sport: Lotta Udnes Weng, Anna Svendsen, Ane Appelkvist Stenseth og Heidi Weng klarte alle å komme inn blant de to beste i sine heat og er videre, men tre norske røk ut i kvartfinalene.

Johaug spurtet inn til en fjerdeplass i sitt heat på sprinten i klassisk og lå an til å gå videre som lucky loser, men tiden ble til slutt ikke god nok.

– Jeg er kjempefornøyd med sprinten og jeg viser at jeg kan være med i prologen og i kvarten. Jeg har ingen å skylde på og jeg hadde kjempeski, men jeg er veldig fornøyd med det jeg gjør i sprint om dagen, sa Johaug til NRK.

Tiden hennes var bedre enn lagvenninne Uhrenholdt Jacobsen, som heller ikke greide å kvalifisere seg til semifinalene.

I det siste kvartfinaleheatet maktet heller ikke Tiril Udnes Weng å kvalifisere seg. Hun var sju tiendedeler unna å kvalifisere seg som lucky loser.

På prologen kom alle de norske som stilte til start videre. Der ble det mest dramatisk da den polske 19-åringen Eliza Rucka kollapset i sporet. Hun klarte etter hvert å gå ved egen hjelp og så etter hvert ut til å klare seg bra. Det ble bekreftet av lege Jan Tauscher overfor svenske Expressen.

Rucka lider av en sykdom, og det har også hendt før at hun har besvimt i sporet.

Norges antatt beste sprinter Maiken Caspersen Falla står over verdenscuprennet i Oberstdorf grunnet forkjølelse.

(©NTB)

Flere nyheter: