Menu
Therese Johaug (i midten) og Ingvild Flugstad Østberg (til venstre) sikret dobbelt norsk på 15-kilometeren med skibytte lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Johaug og Østberg sikret dobbelt norsk i VM-løypa i Oberstdorf

Ingen klarte å tukte Therese Johaug som gikk inn til en klar seier på 15-kilometeren med skibytte i Oberstdorf lørdag. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer to.

Av NTB | 25.01.2020 11:15:18

Sport: Johaug viste med det styrke i løypa der VM arrangeres i 2021.

– Jeg er veldig fornøyd med løpet i dag, men jeg må si at løpene i Nove Mesto forrige helg var bedre. Men sånn er sporten. Det var to ville dager, og i dag var det ikke helt der, men det var kjempebra allikevel, sa Johaug til NRK.

– Det er veldig fint å gjøre seg erfaringer med VM-løypa, og jeg ser at det er mulig å gå ifra, fortsatte hun.

Seieren medførte at Johaug økte sin suverene ledelse i verdenscupsammendraget. Hun har nå vunnet de fire siste distanserennene i verdenscupen.

Østberg holdt unna på oppløpet og sikret med det sin første 2.-plass i et verdenscuprenn siden nyttårsaften.

– Jeg er superfornøyd med løpet. Det er morsomt med en stor gruppe og fight om andreplassen, sa Østberg.

Stadlober ble nummer tre like foran Andersson.

Tiril Udnes Weng endte på 13.-plass, og Kathrine Rolsted Harsem var i mål som nummer 30.

Lotta Udnes Weng måtte ta til takke med 40.-plass.

Dalsbygda-løperen så seg aldri tilbake og økte ledelsen ytterligere. Med fem kilometer igjen var avstanden ned til lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg og de øvrige motstanderne på over 20 sekunder.

Selv om Østberg & Co. tok noe innpå Johaug, holdt 31-åringen seg på beina og gikk kontrollert inn til sin 65. verdenscupseier i karrieren.

Større kamp ble det om de øvrige pallplassene som Østberg, Ebba Andersson og Teresa Stadlober til slutt skulle gjøre opp om.

Heidi Weng ble nummer sju, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen fulgte to plasser bak.

Johaug skaffet seg tidlig en luke i de bayerske Alper, og ledelsen ga hun aldri fra seg. Etter den klassiske delen og skibyttet ledet hun med 11,1 sekunder ned til Krista Pärmäkoski.

(©NTB)

Flere nyheter: