Menu
Therese Johaug var suveren i Oberstdorf lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Johaug og Østberg sikret dobbelt norsk i Oberstdorf

Ingen klarte å tukte Therese Johaug som gikk inn til en klar seier på 15-kilometeren med skibytte i Oberstdorf lørdag. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer to.

Av NTB | 25.01.2020 11:00:18

Sport: Johaug økte med det sin suverene ledelse i verdenscupsammendraget. Hun har nå vunnet de fire siste distanserennene i verdenscupen.

Større kamp ble det om de øvrige pallplassene som Østberg, Ebba Andersson og Teresa Stadlober skulle gjøre opp om.

Østberg holdt unna på oppløpet og sikret med sin første 2.-plass i et verdenscuprenn siden nyttårsaften. Stadlober ble nummer tre like foran Andersson.

Heidi Weng ble nummer sju, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen fulgte to plasser bak. Tiril Udnes Weng endte på 13.-plass, og Kathrine Rolsted Harsem var i mål som nummer 30.

Dalsbygda-kvinnen så seg aldri tilbake og økte ledelsen ytterligere. Med fem kilometer igjen var avstanden ned til lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg og de øvrige motstanderne på over 20 sekunder.

Selv om Østberg & Co. tok noe innpå Johaug, holdt 31-åringen seg på beina og gikk kontrollert inn til sin 65. verdenscupseier i karrieren.

Johaug skaffet seg tidlig en luke i de bayerske Alper, og ledelsen ga hun aldri fra seg. Etter den klassiske delen og skibyttet ledet hun med 11,1 sekunder ned til Krista Pärmäkoski.

(©NTB)

Flere nyheter: