Menu
Therese Johaug har klar bestetid og ligger an til å vinne intervallstarten i åpningsrennet i SkiTour 2020. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johaug mot suveren seier på første etappe av Ski Tour

Therese Johaug går mot klar seier på åpningsetappen i nyvinningen Ski Tour med suveren bestetid på kvinnenes 10 kilometer fristil lørdag.

Av NTB | 15.02.2020 14:31:24

Sport: Therese Johaug har en ledelse i mål på hele 45,6 sekunder ned til Heidi Weng etter at de antatt beste løperne er godt i gang med første etappe i skitouren. Det gjør at hun ligger an til å få et solid forsprang før jaktstarten søndag og resten av touren som avsluttes i Trondheim 23. februar.

I mål er det trippelt norsk med Weng og Ingvild Flugstad Østberg på de to neste plassene bak Johaug. De kommer til å gå ut tilnærmet likt på jaktstarten, henholdsvis 45,6 og 47,3 sekunder bak Johaug.

Johaug gikk ut med startnummer 38 og allerede ved målingen etter 2,6 kilometer hadde hun en ledelse på 12,8 sekunder ned til Frida Karlsson på 2.-plass.

Halvveis i løpet var det Weng som hadde bestetid, men Johaug var hele 20,8 sekunder foran lagvenninnen på målingen ved 5 kilometer. Den ledelsen var nesten doblet etter 7,6 kilometer i det som ble bortimot et perfekt løp for Johaug.

Ingen av de andre favorittene som startet etter Johaug hadde mulighet til å hamle opp med den norske skidronningen.

Rennet har også en knalltøff sprint i alpinløypa i Åre 18. februar, der de siste 250 meterne går i bratt motbakke.

Finalen i Trondheim 23. februar er 15 kilometer klassisk.

– Jeg gruer meg til det som går i møte, det må jeg ærlig innrømme, sa Johaug før start, men den suverene verdenscuplederen viste tidlig at hun var klar til å forsvare favorittstempelet hun hadde fått før skitouren.

Ski Tour er et nytt etapperenn og startet med intervallstarten i Östersund lørdag. Touren som varer fra 15. til 23. februar i Sverige og Norge, inneholder blant annet et langløp på 38 kilometer mellom Storlien og Meråker som krysser landsgrensen.

(©NTB)

Flere nyheter: