reklame for Utvik Autoservice
Menu
Therese Johaug jubler etter sesongens første verdenscupseier i Ruka. Foto: Emmi Korhonen / Lehtikuva / NTB scanpix

Johaug med klar seier i Ruka: – Det var ekstra godt å ta svenskeduellen

Therese Johaug slo sine svenske rivaler da hun gikk inn til seier i lørdagens 10 kilometer i klassisk i verdenscupen i Ruka etter en forrykende avslutning.

Av NTB | 28.11.2020 11:23:23

Sport: 32-åringen hadde ikke mye å stille opp med på fredagens sprint, men hun får likevel en flott start på 2020/21-sesongen med en ganske suveren seier på 10 kilometer klassisk.

Frida Karlsson ledet etter 3,1 kilometer, men Johaug tok over ledelsen halvveis og fortsatte å øke fram til mål.

I mål endte Johaug 21,8 sekunder foran svenske Karlsson. Det var mer enn nok til å sikre sin første verdenscupseier denne sesongen.

– Det var veldig tøft. Jeg glemte hvor tøft det er, men jeg er veldig fornøyd med 1.-plass i dag. Det er gøy å starte sesongen med en førsteplass i Ruka, sa Johaug til arrangøren da seieren var sikret.

Svenskene tok storeslem på fredagens sprint og kunne juble etter å ha tapetsert pallen. Johaug var imponert, men virket selvsikker etter sprinten.

– Ja, de kan være «kaxiga» for min del. De var sterke, men vi har et sterkt lag, og sesongen er lang. Vi vet det bor mye i oss. De skal ikke føle seg for trygge, sa Johaug til NTB på fredagens digitale pressekonferanse.

Med seieren lørdag kunne Johaug sende et lite stikk retning svenskene.

– Det var ekstra godt å ta den svenskeduellen, da! I alle fall når noen i svenskeleiren har pratet litt. Da er det deilig å slå hardt tilbake, sier Johaug til NRK.

26-åringen sto over hele fjorårssesongen med skade og hadde aldri havnet innenfor topp 30 på et distanserenn.

– Det er moro å se at det kommer fram flere yngre jenter og at det er flere som kan være med oppe i toppen. Det trenger vi, sier Johaug.

Det norske stortalentet Helene Marie Fossesholm gikk også et godt løp og havnet til slutt på en 9.-plass. Tiril Udnes Weng ble nest beste norske løper på en 7.-plass.

Selv om de ikke nådde helt opp lørdag, ble det svensk på begge de resterende pallplassene på 10 kilometeren. Bak Karlson på 2.-plass sikret Ebba Andersson 3.-plassen med knappest mulig margin.

Russiske Tatiana Sorina startet etter Johaug og yppet seg også oppe i teten. Til slutt fikk hun muligheten til å vippe Ebba Andersson ut av pallen, men endte 0,1 sekund bak i mål. 4.-plassen var likevel karrierebeste for russeren.

(©NTB)

Flere nyheter: