reklame for Utvik Autoservice
Menu
Amalie Iuel og Therese Johaug deltar på Bislett Alliansens pressekonferanse om Impossible Games på Bislett stadion i Oslo tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Johaug løper 10.000 meter i «Impossible Games»

Therese Johaug skal som eneste deltaker på distansen løpe 10.000 meter under «Impossible Games» på Bislett 11. juni.

Av NTB | 26.05.2020 13:02:52

Sport: Det ble klart da langrennsstjernen møtte pressen på Bislett tirsdag. Samtidig ble startlistene for stevnet presentert.

Johaug skal forsøke å klare VM-kravet på 31 minutter og 50 sekunder. Selskap på banen får hun av langdistanseløperen Sondre Nordstad Moen, som skal løpe hele 25.000 meter på Bislett.

Årets utgave av tradisjonsrike Bislett Games har fått navnet «Impossible Games» og avholdes i et format som er tilpasset virussituasjonen og de rådende smittevernreglene.

Store deler av norgeseliten er på plass, og mange av dem løper utradisjonelle distanser.

Johaug skulle etter planen ha løpt 10.000 meter under friidretts-EM i Paris i sommer, men den planen gikk i vasken da mesterskapet ble avlyst som følge av viruskrisen.

Langrennsstjernen tok NM-gull på nettopp 10.000 meter i fjor, og med tiden 32.20,86 var hun kvalifisert til å løpe distansen i EM. I etterkant var Dalsbygda-jenta klar på at mesterskapet i Paris var et mål.

Johaug ble opprinnelig invitert til å løpe 3000-meteren under Bislett Games i felt med blant andre Karoline Bjerkeli Grøvdal. Det var imidlertid før koronaviruset kullkastet arrangørenes opprinnelige planer.

Nå blir altså Johaug likevel å se på Bislett.

(©NTB)

Flere nyheter: