reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Therese Johaug tok sitt 14. NM-gull lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johaug inn til nok et NM-gull, stortalentet Fossesholm nummer tre

Therese Johaug gikk inn til sitt 14. NM-gull på 15 kilometer klassisk fellesstart lørdag. Hun fikk også kongepokalen. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer to.

Av NTB | 01.02.2020 11:16:03

Sport: Johaug og Østberg fikk tidlig en luke på konkurrentene. Etter fem kilometer var de to nærmere 20 sekunder foran den neste gruppen med hjemmehåpet Helene Marie Fossesholm, Anna Svendsen og Maiken Caspersen Falla.

Flugstad Østberg prøvde å bite seg fast i duellen med Johaug, men sistnevnte ble for sterk og fikk en solid luke et par kilometer før mål.

Til slutt var Johaug 10,4 sekunder foran Østberg i mål. Gullet var hennes 14. i NM-sammenheng.

– Like artig som alltid å vinne skirenn. Jeg følte kroppen fungerte bra i dag. Jeg er veldig fornøyd med løpet, sa Johaug etter målgang.

– Solen kom jo også, så det var skikkelig NM-stemning, fortsatte Johaug entusiastisk.

Fossesholm viste krefter på slutten og ble nummer tre. Anna Svendsen ble nummer fire, mens Maiken Caspersen Falla endte på 5.-plass.

– Det er enormt stort. Hun er et kjempetalent, så vi må ta godt vare på henne. Jeg er veldig imponert over det hun gjør. Hun har nivået inne. Det var veldig artig at hun klarer å få det til i NM, sa Johaug om Fossesholm.

(©NTB)

Flere nyheter: