Menu
Therese Johaug vant Tour de Ski og var også overlegen søndag i Nove Mesto. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johaug i ensom majestet til nok en verdenscupseier

Therese Johaug gikk ut 33 sekunder før Natalja Neprjajeva på søndagens jaktstart i Nove Mesto. Ikke overraskende var ingen i nærheten av Johaug.

Av NTB | 19.01.2020 11:40:23

Sport: Johaug vant gårsdagens 10 kilometer i suveren stil og vant med hele 33 sekunder ned til russiske Neprjajeva.

Derfor var det tilnærmet lik ingen som trodde at noen skulle være i nærheten av å tukte Johaug. Og det var det heller ikke.

Johaug økte og økte fra første stavtak og gikk lett og ledig gjennom samtlige 10 kilometer. Hun vant enkelt.

– Det var et veldig, veldig godt renn i dag. Jeg hadde kjempegode ski, så smørerne har gjort en veldig god jobb. Jeg føler meg i veldig god form om dagen. Jeg blir ikke sliten og blir ikke stiv, og kan bare gå. Det er en fantastisk følelse, sa Johaug til NRK.

– Jeg var som sagt veldig spent før helgen, men jeg tror jeg får litt igjen for de konkurransene i Tour de Ski og en rolig periode etterpå nå. Jeg er kjempefornøyd, fortsatte hun.

Jessica Diggins og Ragnhild Haga ble nummer fire og fem i går og gikk ut samtidig med Flugstad Østberg og Weng, men ingen av de klarte å holde følge utover i løypa.

Russiske Nepjrajeva rykket fra Weng og Flugstad Østberg like før mål og fikk en liten luke som holdt helt inn. Hun ble nummer to.

– Jeg tråkket på staven hennes. Det er sånn som skjer, og det skjedde bak meg også. Når det blir sånn kaving utenfor sporet i løssnø kan det skje. Plutselig er det motsatt, sa Weng til NRK etter løpet.

Haga ble nummer åtte og var mektig sliten i det hun passerte målstreken.

Det var mer spennende å følge med på kampen om de to siste pallplassene i tsjekkiske Nove Mesto mellom Ingvild Flugstad Østberg, Neprjajeva og Heidi Weng.

Flugstad Østberg og Weng spurtet om 3.-plassen, og det måtte målfoto til for å skille de norske lagvenninnene. På arrangøren sine nettsider står Flugstad Østberg oppført som nummer tre og Weng fire, selv om begge fikk lik tid. Flugstad Østberg var noen millimetere foran.

(©NTB)

Flere nyheter: