Menu
Therese Johaug går i tremila i Kollen for siste gang. Foto: Antti Yrjonen/Lehtikuva via AP / NTB

Johaug foran Kollen-avskjeden: – Det har vært mye tårer

Therese Johaug innrømmer at timene før karrierens siste tremil i Holmenkollen har vært følelsesladde og tårevåte.

Av NTB | 05.03.2022 09:51:53

Sport: Det sa langrennsstjernen da hun møtte TV 2 i forkant av lørdagens verdenscuprenn på hjemmebane. Fredag offentliggjorde Johaug at hun avslutter karrieren etter sesongen.

Det har vært mye tårer, både i går, og nå og sikkert etterpå. Det er veldig fint å avslutte på hjemmebane i alle fall, sa veteranen til kanalen.

Hun la ikke skjul på at de 30 kilometerne i Kollen blir spesielle.

– Det blir det. Jeg skal bare prøve å ta innover meg alle inntrykk i løypa en siste gang i dag, sa Johaug, som også takket for støtten det norske folk har vist henne gjennom karrieren.

– Jeg setter enormt stor pris på støtten til det norske folk. Det er det som gjør at jeg står her jeg gjør i dag og fått oppleve de tre gullene jeg gjorde i Beijing.

Helgens renn i Oslo blir samtidig ikke noe karrierepunktum. Johaug går også neste helgs renn i Falun. De blir verdenscupavslutning etter at Det internasjonale skiforbundet (FIS) ikke har funnet noen reservearrangør for Tjumen.

Det russiske skistedet skulle arrangert den siste verdenscuprunden denne vinteren, men ble fratatt arrangøransvaret som følge av krigshandlingene i Ukraina.

33-årige Johaug fikk med seg tre olympiske titler fra Beijing-OL. Hun er 14 ganger verdensmester og har 80 seirer samt tre sammenlagttitler i verdenscupen.

(©NTB)