Menu
Therese Johaug ble slått på 10 kilometer klassisk lørdag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Johaug fikk bank av Frida Karlsson i Ruka

Therese Johaug måtte se den svenske langrennsstjernen Frida Karlsson foran seg på 10 kilometer klassisk i finske Ruka. Det skilte 13,7 sekunder mellom de to.

Av NTB | 27.11.2021 14:46:14

Sport: Den svenske løpere gikk sist ut av de to og kunne gå på Johaugs tider. Det var derimot aldri noen tvil for Karlsson hadde ingen svakheter i sitt løp. Johaug fikk det tungt mot slutten på sin 10 kilometer.

– Jeg følte meg kjempesterk og hadde kontroll gjennom hele løpet. Jeg er fornøyd, sa Karlsson til arrangøren.

Johaug var 4,2 sekunder bak svenske Frida Karlsson etter 3,1 kilometer. Den norske løperen knappet inn ett sekund på de neste tre kilometerne. Men Johaug imponerte ikke i avslutningen og tapte ytterligere 6.6 sekunder. Karlsson vant med 13,7 sekunder.

Karlssons seier betyr at det er første gang Johaug har blitt slått på 10 kilometer klassisk på 6,5 år.

– Jeg viste det var jevnt, men at Frida hadde noen sekunder på meg underveis. Jeg bet tennene sammen så godt jeg kunne, men i dag ble hun for sterk. Jeg hadde ikke det siste giret ute på sporet, sa Johaug til Viaplay.

– Dette tenner meg og jeg er revansjesugen til i morra, konstaterte hun.

Tyske Katharina Hennig overrasket med en solid spurt. Hun var raskere enn Johaug fra 6,1 til 8,1 kilometer. Det var en tydelig sliten Johaug som gikk i mål, og der var hun bare 1,5 sekunder foran den tyske løperen.

Ingvild Flugstad Østberg gikk sitt første verdenscuprenn på 637 dager Hun åpnet forsiktig og var hele 34 sekunder bak ledende Frida Karlsson etter 3,1 kilometer. Hun endte på 33.-plassen – 1.52 bak vinneren

Heidi Weng gikk inn til 10.-plassen – slått med 55,7 sekunder. Lotta Udnes Weng ble nummer 15, 1.06 minutter bak. Ragnhild Haga ble nummer 31 og var 1.48,5 minutter bak. Anna Svendsen ble nummer 36.

Søndag er det 10 kilometer jaktstart i Ruka.

(©NTB)

Flere nyheter: