reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Espen Kofstad ble norgesmester for tredje gang med seier på Holtsmark Golfklubb i Asker. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Johannessen vant golf-NM tross tøff kamp fra Kofstad

Espen Kofstad avsluttet fenomenalt på Holtsmark Golfklubb, men kunne ikke hindre Kristian Krogh Johannessen i å ta sin første NM-pokal.

Av NTB | 02.08.2020 16:02:55

Sport: Johannessen vant den svært spennende NM-duellen etter å ha satt birdieputter på alle de fire siste hullene. Da Kofstad var ferdig med sin runde, ledet han med tre slag, men det skulle ikke holde til seier.

Drammen-golferen Johannessen åpnet dagen forsiktig, men hevet seg akkurat nok mot slutten til å sikre tittelen med ett slags margin.

– Da jeg sto på hull fjorten og ikke hadde fått inn en eneste putt tenkte jeg at dette ikke kom til å gå. Men så greide jeg fire strake birdies, sa Johannessen til Eurosport.

Totalt endte han 21 slag under par i NM-turneringen på Holtsmark i Asker, mens Oslo-mannen Kofstad endte på -20 etter en fenomenal sisterunde på åtte under par.

– Det var bittert, men det var bra jobbet, sa Kofstad til Johannessen på Eurosports sending.

Tredjeplassen i NM gikk til Jarand Ekeland Arnøy fra Fana. Han endte tre slag bak vinneren.

– Det var gøy og spennende. Jeg senket noe gode putter. Det var jo litt opp og ned for meg og, men gikk greit, sa Borge etter å ha sikret NM-gullet.

Karoline Stormo fra Arendal på andreplass ble slått med ett slag av Borge. Ytterligere to slag bak havnet Marianne Skarpnord (Moss og Rygge) på 3.-plassen. Hun ledet NM før siste runde, men slet med å sette puttene søndag.

– Når ikke en eneste putt går inn blir det vanskelig å gjøre en god score, sa hun til Eurosport.

Det ble en svært jevn kamp om kvinnenes tittel på en sisterunde der spillerne skiftet på å lede gjennom dagen. Til slutt var Celine Borge (Vestfold Golfklubb) best. Hun endte totalt på par etter å ha gått søndagens runde ett slag under par.

(©NTB)

Flere nyheter: