Menu
Kristian Krogh Johannessen ligger an til å løse OL-billett til Tokyo. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB NB! MODELLKLARERT

Johannessen styrer mot OL-plass

Det ser lyst ut for Kristian Krogh Johannessens håp om å spille OL i golf. Per nå er han godt foran mannen som kan utfordre ham om Tokyo-billetten.

Av NTB | 16.06.2021 15:52:40

Sport: Johannessen lå på den utsatte 60.-plassen på OL-rankingen – som akkurat gir plass i sommerlekene i Japan – før denne ukens Challenge-turnering i spanske Cádiz.

Der spiller også Wu Ashun, som med et godt resultat vil kunne passere Johannessen og kapre den siste OL-plassen. Men turneringen har ikke startet veldig bra for kineseren.

Ashun har gått begge de to første rundene på ett slag under par, og dermed ligger han på vippen til å misse cuten i turneringen. I skrivende stund er han ett slag under cuten, som vil bety at han ikke får spille de to siste rundene i turneringen.

Hvis det skjer, er Johannessen sikret OL-plass. I tillegg ligger Johannessen godt foran Wu så langt i turneringen der kineseren må bli blant de seks beste for å kunne klatre forbi nordmannen på rankingen.

26-åringen fra Hokksund gikk tirsdagens åpningsrunde på to slag under par, og onsdag har han åpnet forrykende med to birdier på de første tre hullene. Dermed ligger han foreløpig på delt 38.-plass.

Fra før er Viktor Hovland sikret OL-plass i golf for Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: