Menu
Tobias Halland Johannessen tråkket inn til femteplass på den fjerde etappen av Volta Catalunya Foto: jeep vidon/SIPA/Shutterstock / NTB

Johannessen med sterk femteplass i Catalunya

Tobias Halland Johannessen tråkket inn til femteplass på den fjerde etappen av Volta Catalunya. Seieren gikk til portugisiske João Almeida.

Av NTB | 24.03.2022 17:34:41

Sport: Etappen var av det tøffe slaget på 166,7 kilometer og gikk fra La Seu d’Urgell – Boí Taüll. Man skulle over fire fjellpasseringer med avslutning oppe på Boi Taüll.

Johannessen falt ned til sjuendeplassen sammenlagt. Han er kaptein på det norske laget Uno-X. Det norske laget var også denne gangen med å sette sitt preg på etappen, men da fjellgeitene João Almeida, Sergio Higuita og Nairo Quintana satte fart på pedalene, kom han til kort. Han klarte likevel å ta en flott femteplass, slått med 13 sekunder av vinneren.

Det så ut til at han måtte gi tapt mot de beste de siste to kilometerne, men fikk hjelp av lagkameraten Torjus Træen som tauet ham tilbake og minimerte tidstapet. I sammendraget er det Quintana som er i føringen. Johannessen er 23 sekunder bak. Træen endte på 11.-plassen 21 sekunder bak colombianeren i torsdagens etappe.

– Det var veldig hardt før de to siste kilometerne. Jeg fikk veldig god hjelp av Torjus. Han skal ha all takk. Plasseringen kjentes bra ut, men akkurat nå er det bare vondt. Det var en knallhard start og ikke mye sykkelglede, men lagarbeid var morsomt, sa Johannessen til TV 2.

(©NTB)

Flere nyheter: