Menu
Johannes Thingnes Bø kunne glise etter skiskyttersprinten i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø vant skiskyttersprinten i Kollen og tangerte Fourcades verdenscuprekord

Johannes Thingnes Bø var best i fredagens skiskyttersprint i Holmenkollen. Dermed tangerte han Martin Fourcades rekord på 14 verdenscupseirer i en og samme sesong.

Av NTB | 22.03.2019 17:35:55

Sport: Den ferske sprintverdensmesteren kunne juble tross den ene bommen på stående skyting. Stryningen kompenserte for strafferunden med å gå styggfort i løypa. Han slo Italia-profilen Lukas Hofer med 31,7 sekunder.

Thingnes Bø måtte vente en stund med å slippe jubelen løs. Tåken lå tett over Holmenkollen ved rennstart, men den lettet flere hakk da de beste løperne var i aksjon. Senere ble forholdene verre igjen, og dermed var det usikkert om rennet kom til å bli fullført. Reglene sier at samtlige løpere må komme til mål for at løpet skal være tellende.

Det er bare Martin Fourcade som tidligere har klart å vinne så mange verdenscuprenn i løpet av en sesong. Franskmannen kom opp i samme antall i 2016/17-sesongen. Thingnes Bø slo Ole Einar Bjørndalens norske rekord på 13 seirer da han tok VM-gullet i sprint i Östersund.

– Det har vært vindstille hele uka, men så begynte det å blåse opp. Da tenkte jeg at nå er det «på’n» igjen, men jeg nøyde meg med den ene bommen. Jeg gikk fort i sporet, og det var helt rått, sa Thingnes Bø til NRK.

Vetle Sjåstad Christiansen var småheldig med flere kanttreff da han innledet sprinten med fullt hus. Heller ikke han klarte å skyte feilfritt på siste skyting og måtte i likhet med Bø-brødrene i strafferunden én gang. I løypa slet Geilo-løperen mot slutten og havnet nesten minuttet bak Thingnes Bø.

Det ble også én bom på både Henrik L’Abée-Lund og Erlend Bjøntegaard fredag, mens Lars Helge Birkeland hadde to.

Thingnes Bø var offensiv og skjøt kjapt ned alle fem blinker på liggende skyting. I vinter har den suverene verdenscupvinneren slitt på stående, men i fredagens renn fikk han en opptur og holdt seg til kun ett bomskudd. Missen truet ikke 25-åringens 14. verdenscupseier.

Tarjei Bø skjøt også feilfritt på første skyting. Derfra gikk han ut i tet, men ikke lenge etterpå tok lillebror Johannes over føringen med 10,5 sekunder. 30-åringen måtte også tåle én bom på stående, og til slutt var han i mål 38,5 sekunder bak vinnertiden.

(©NTB)

Flere nyheter: