Menu
Johannes Thingnes Bø tok OL-gullet på fellesstarten i skiskyting fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Johannes Thingnes Bø sikret norsk gullrekord i OL med seier på fellesstarten

Johannes Thingnes Bø tok et overlegent gull på mennenes fellesstart i skiskyting. Med det tok han Norges 15. gull i Beijing-OL. Det er rekord.

Av NTB | 18.02.2022 10:43:43

Sport: Thingnes Bø viste klasse på de stående skytingene og kunne med det sikre seg gullet med sin vanligvis sterke fart i sporet. Han bommet til sammen fire ganger i vinden.

Dermed har også Norge satt gullrekord i vinter-OL. Den tidligere rekorden på 14 gull i ett OL var delt av Norge, Tyskland og Canada, men nå troner Norge alene øverst.

Medaljen betyr også at Thingnes Bø tar seg forbi Emil Hegle Svendsen som Norges nest beste skiskytter gjennom tidende i OL. Bare Ole Einar Bjørndalen (13) har flere OL-medaljer enn Bøs sju.

Han sørget også for at de mannlige norske skiskytterne har tatt medaljer i alle øvelsene i OL. Thingnes Bø sikret bronse på normaldistansen, før det ble seier på sprinten for samme mann, med storebror Tarjei Bø som bronsevinner. De to tok også gull i både miksstafett og herrestafett.

Norge har gjort et historisk godt OL i skiskyting med tretten medaljer på elleve øvelser. Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff sørget for at Tysklands rekord på elleve fra 2006-lekene ble slått tidligere fredag, og med medaljen i herreløpet økte Thingnes Bø rekorden.

Resten av de norske fant ikke like god rytme på standplass og havnet et stykke bak.

(©NTB)

Flere nyheter: