Menu
Johannes Thingnes Bø kunne glise etter skiskyttersprinten i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø på vei mot sprintseier i Kollen og tangering av Fourcades verdenscuprekord

Johannes Thingnes Bø øyner sprintseier i Holmenkollen, men tett tåke kan ødelegge. Med seier tangerer han Martin Fourcades rekord over antall trumfer samme sesong.

Av NTB | 22.03.2019 17:21:16

Sport: Den ferske sprintverdensmesteren ligger an til å vinne fredagens renn tross den ene bommen på stående skyting. Stryningen kompenserte for strafferunden med å gå styggfort i løypa. Han slo Italia-profilen Lukas Hofer med 31,7 sekunder.

Men skal det bli seier, må sprinten først fullføres. Tåken lå tett over Holmenkollen ved rennstart, men den lettet flere hakk da de beste løperne var i aksjon. Senere ble forholdene verre igjen, og dermed er det et usikkerhetsmoment ved om rennet kommer til å bli fullført. Reglene sier at samtlige løpere må komme til mål for at løpet skal være tellende.

Thingnes Bø var offensiv og skjøt kjapt ned alle fem blinker på liggende skyting. I vinter har den suverene verdenscupvinneren slitt på stående, men i fredagens renn fikk han en opptur og holdt seg til kun ett bomskudd. Missen truet ikke 25-åringens potensielle 14. verdenscupseier.

Det er bare Fourcade som tidligere har klart å vinne så mange verdenscuprenn i løpet av en sesong. Franskmannen kom opp i samme antall i 2016/17-sesongen. Thingnes Bø slo Ole Einar Bjørndalens norske rekord på 13 seirer da han tok VM-gullet i sprint i Östersund.

– Det har vært vindstille hele uka, men så begynte det å blåse opp. Da tenkte jeg at nå er det «på’n» igjen, men jeg nøyde meg med den ene bommen. Jeg gikk fort i sporet, og det var helt rått, sa Thingnes Bø til NRK.

Tarjei Bø skjøt også feilfritt på første skyting. Derfra gikk han ut i tet, men ikke lenge etterpå tok lillebror Johannes over føringen med 10,5 sekunder. 30-åringen måtte også tåle én bom på stående, og til slutt var han i mål 38,5 sekunder bak vinnertiden.

Vetle Sjåstad Christiansen var småheldig med flere kanttreff da han innledet sprinten med fullt hus. Heller ikke han klarte å skyte feilfritt på siste skyting og måtte i likhet med Bø-brødrene i strafferunden én gang. I løypa slet Geilo-løperen mot slutten og havnet nesten minuttet bak Thingnes Bø.

(©NTB)

Flere nyheter: