Menu
Johannes Thingnes Bø i aksjon på sprinten i OL lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB

Johannes Thingnes Bø med superløp – ligger an til sprintgull

Tross en strafferunde på stående skyting gikk Johannes Thingnes Bø inn til en kjempetid på skiskyttersprinten. Han ligger an til gull.

Av NTB | 12.02.2022 16:48:51

Sport: Det er fortsatt mange løpere ute i løypa, men de antatt beste hadde tidlige startnummer. Tarjei Bø er på bronseplass.

Thingnes Bø satte stor fart helt fra start. Han skjøt fullt hus på liggende, men bommet en gang på stående. Likevel gikk han så fort at selv løpere med ti treff kom til kort.

Maksim Tsvetkov var en av dem. ROC-løperen ledet i mål inntil nordmannen kom og slo ham med 40,6 sekunder. Han tok ut alt på vei mot mål og ble liggende i snøen en stund etter målgang.

Quentin Fillon Maillet, som bommet en gang på liggende, var sjanseløs mot nordmannens tid og endte 25,5 sekunder bak. Tarjei Bø kjempet seg så vidt foran Tsvetkov etter en voldsom innspurt. I likhet med broren tok han seg ut og stupte i snøen.

Vetle Sjåstad Christiansen bommet med sine to første skudd i konkurransen og spolerte sine sjanser med det. Han bommet en gang til på stående.

Christiansen var ikke alene om å ødelegge sine muligheter på første liggende. ROC-duoen Alexander Loginov og Eduard Latypov bommet to ganger hver. Det gjorde også Simon Desthieux.

Maillet hadde et par kanttreff, men måtte i strafferunden.

Fra før var Eirik Kvalfoss og Ole Einar Bjørndalen eneste nordmenn med OL-gull i mennenes skiskyttersprint. Kvalfoss vant i 1984, Bjørndalen gjorde det tre ganger i 1998, 2002 og 2014.

(©NTB)