Menu
Johannes Thingnes Bø vant fellesstarten søndag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø fullstendig overlegen på fellesstarten i skiskytter-VM

Johannes Thingnes Bø var i en klasse for seg selv på den avsluttende fellesstarten i skiskytter-VM i Anterselva. 20 treff sørget for en overlegen seier.

Av NTB | 23.02.2020 15:46:26

Sport: Gullet var Thingnes Bøs tredje i mesterskapet etter at han også vant parstafetten med Marte Olsbu Røiseland og den blandede stafetten med bror Tarjei Bø, Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff.

Det var hans første individuelle gull i Anterselva. Thingnes Bø tok også sølv på jaktstarten og normaldistansen.

26-åringen var feilfri på standplass og gikk kjapt i sporet. Ingen var i nærheten å kunne tukte nordmannen. Han tok seg tid til fansen ute i løypa på den siste runden.

Dermed avsluttet Thingnes Bø en jubeldag for Norge i Anterselva. Tidligere søndag vant Marte Olsbu Røiseland kvinnenes fellesstart.

Quention Fillon Malilet tok sølv, mens Emilien Jacquelin ble nummer tre. Han spurtslo Tarjei Bø i kampen om bronsemedaljen. Bø ble sittende med hendene over hodet og var ordentlig skuffet i målområdet etter den sure 4.-plassen.

Så var det trippelt norsk etter den andre skytingen, etter at trioen Dale, Thingnes Bø og Bø alle skjøt et nytt fullt hus. Til den første stående skytingen hadde Quentin Fillon Maillet hentet inn den norske trioen.

Der var Thingnes Bø den eneste i teten som skjøt fullt hus. Dermed hadde han en luke på 17,6 sekunder ned til andremann Fillon Maillet etter tre skytinger.

Thingnes Bø økte til konkurrentene på mellomrunden og hadde et forsprang på en strafferunde før den siste skytingen. Det hadde ingenting å si, for han traff de fem siste blinkene og gikk i ensom majestet til mål i Anterselva.

Etter den første skytingen var det fem mann i tet – Dale, Thingnes Bø, Bø, Jakov Fak og Benedikt Doll. De hadde alle skutt fullt hus på første liggende.

(©NTB)

Flere nyheter: