reklame for Sheiken Bowling
Menu
Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Johannes Høsflot Klæbo vil tilbake på sprintlandslaget

Johannes Høsflot Klæbo (23) ønsker å være en del av sprintlandslaget i langrenn den kommende sesongen.

Av NTB | 07.04.2020 14:18:26

Sport: – Det er det jeg har mest lyst til og som jeg føler passer meg best, sier Johannes Høsflot Klæbo i en pressemelding.

Han og morfar Kåre har brukt de siste dagene til blant annet å oppsummere forrige sesong, samt til å identifisere hva som vil være best for ham den kommende sesongen hvor verdenscup og VM står på planen.

– Akkurat for tiden er det andre ting som preger verden mer enn ski og forberedelser til idrettskonkurranser, med eller uten ski, understreker Johannes.

– Men det har vært en del spørsmål om hva jeg tenker fremover, derfor denne infoen nå. Dette er en beslutning jeg gjør basert på lyst og glede, ikke noe misnøye, fordi jeg tror dette vil være riktig som basis for å realisere de målsettinger jeg har.

– Jeg har vært tilfreds med opplegg og samarbeid med Norges Skiforbund, allroundlandslaget og miljøet. Vi har nå gode samtaler og diskusjoner med landslagsledelsen og trenerteamet med fokus på at jeg har enda mer lyst til å trene med sprintlandslaget. Det tror og mener både morfar og jeg passer min utvikling bedre, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Klæbo mener han viste bedring også i distanserenn sist vinter.

– Jeg kom jo på 6.-plass i verdenscupen på distanse siste sesong mot 9.-plass sesongen før. Sånn sett var det en fremgang, sier han.

– Vi har god erfaring med å samarbeide med Arild (sprinttrener, Monsen). Samarbeidet mellom morfar og han har også fungert bra tidligere, sier Johannes Høsflot Klæbo i pressemeldingen.

Klæbo fortsetter:

(©NTB)

Flere nyheter: