Menu
Johannes Høsflot Klæbo reiser til USA. Foto: Norges Skiforbund / NTB

Johannes Høsflot Klæbo drar på høydeopphold til USA tross skadetrøbbel

Johannes Høsflot Klæbo (25) opprettholder planen om å reise på høydeopphold til Park City i USA søndag tross skadeproblemene han har slitt med.

Av NTB | 26.08.2022 14:30:47

Sport: Det opplyser langrennsstjernens team i en pressemelding fredag.

Klæbo reiser søndag og planlegger retur til Norge fredag 23. september.

25-åringen har med seg pappa og manager Haakon Klæbo på turen. Målet er å legge et godt grunnlag for den kommende VM-sesongen.

– Jeg har god erfaring med høydetrening – og velger å starte høydetreningssesongen for høsten 2022 i Park City. Der venter gode treningsforhold på høyder rundt 2100 meter over havet. Jeg ser fram til denne treningsperioden, sier Johannes Høsflot Klæbo i en uttalelse.

– Treningen i høyden er ikke kun motivert mot den kommende sesongen. Den er en del av en langtidsplan mot VM i Trondheim i 2025 og OL i Italia 2026. For meg er det viktig å få en god dose høydetrening i årene fremover. Det er en viktig del av planen som jeg for lengst har startet på, sier Klæbo.

Han har også tenkt seg til høyden senere den kommende sesongen.

– Dette kommer ikke til å bli det siste høydeoppholdet i år. Jeg kommer til å ta et par høydeopphold til i løpet av 2022 – samt fortsette med det i 2023. Jeg har valgt å prioritere dette høyt. Jeg legger opp trening som jeg mener passer godt for meg, sier langrennsstjernen.

– Det går vesentlig bedre. Gårsdagens konkurranse i Toppidrettsveka var positiv i så måte. Nå kan jeg gjøre stadig mer på trening, sier Klæbo.

Trener Kåre Høsflot har sammen med eleven lagt opp treningen som skal gjennomføres i høyden de neste ukene.

– Kroppen til Johannes responderer godt på høydetreningen, og vi fortsetter i det sporet vi har vært i tidligere når det gjelder høydeopphold. Dette er en del av et opplegg som vi håper og tror skal gi sterke resultater både på kort sikt for kommende sesong med VM som hovedmål og lengre sikt mot 2025 og 2026, sier han.

Så sent som tidligere denne uka uttrykte Klæbo usikkerhet rundt om den planlagte høydesamlingen kunne gjennomføres. Han har slitt med en skade i setemuskulaturen i lengre tid.

Skaden han har slitt med er klart på bedringens vei.

(©NTB)

Flere nyheter: