Menu
Norsk Derby på Øvrevoll i 2018. Foto: Lise Åserud / NTB

Jockey-streik truer Øvrevolls sesongåpning

Skandinaviske jockeyer nekter å konkurrere hvis nye regler for pisk og tøylebruk ikke trekkes tilbake. Det setter torsdagens galoppstart på Øvrevoll i fare.

Av NTB | 19.04.2022 19:19:31

Sport: Streikevarslet ble meddelt av Per-Anders Gråberg på vegne av et samlet jockeykorps. Ingen ryttere vil ri hester på Bro Park (nordvest for Stockholm) onsdag, Øvrevoll i Bærum torsdag eller Jägersro i Malmö søndag så lenge dagens regelverk blir stående.

– Samtlige ryttere som skal stille til start på disse banene, står bak avgjørelsen. Kravet er at de nåværende reglene trekkes tilbake, og at vi fra og med i morgen kan ri ut ifra de tidligere piskereglene inntil vi sammen har funnet en vei videre, sier Gråberg til Galopsport.dk.

– Jeg vil samtidig beklage overfor hesteeierne som blir fanget i en kjedelig situasjon, men det er nødvendig å stå sammen nå, legger han til.

Gråberg er en av Sveriges mest framgangsrike jockeyer. Trav- og Galopp-Nytt var først med å omtale saken i Norge.

Tidligere var det lov til å bruke pisken tre ganger på oppløpet i konkurranser i Danmark og Sverige. Denne sesongen kan man ikke slå med den. I tillegg er det innført et felles skandinavisk regelverk for bruk av tøyler.

– Jeg synes de nye reglene virker ganske håpløse. Har man en hest som henger, må man få korrigere den underveis. Jeg synes reglene vi har hatt i Norge fram til nå har fungert fint, sier jockeyen Nora Hagelund Holm til TGN.

(©NTB)