reklame for Utvik Autoservice
Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Jobber med å avklare konserter

Foreløpig er ingen av de lanserte konsertene under Sildajazzen avlyst.

Av Egil M Solberg | 01.05.2020 16:10:00

Sildajazz: I går kom regjeringens nye retningslinjer for arrangementer med mindre enn 500 publikummere.

Det er nå klart at Sildajazz, slik vi kjenner festivalen, ikke kan gjennomføres i år.

Mye av det vi forbinder med Sildajazz er rett og slett ikke forenelig med den dugnaden vi alle bør bidra til – nå og i tiden fremover.

– Sildajazz er trengsel i solsteiken, store utekonserter, gratiskonserter på kaien og i gatene, åpningskonserten i Dokken, krokonserter på tettpakkede utesteder, konserter på eldrehjem og parader i gatene, sier festivalsjef Andreas Risanger Meland.

Alt dette er goder vi ikke kan unne oss for øyeblikket.

Det blir jazzarrangement

– Det viktigste er musikken. Den er bålet vi samles rundt. Og musikken lar seg ikke tøyle av et virus. Vårt største ønske er fortsatt å kunne gi publikum store musikalske opplevelser i august, sier Meland.

Retningslinjene som kom torsdag skaper muligheter, men som med alt annet etter at korona traff oss; ting vil bli annerledes.

– Foreløpig er ingen av de lanserte konsertene avlyst. Situasjonen er komplisert og først i løpet av neste uke vil det bli klarlagt hvilke av konsertene som ikke kan gjennomføres. Dette jobber vi på spreng med, forklarer festivalsjefen.

Har ikke tenkt å gi seg

– Vi ser ingen grunn til å gi oss, og vi tror at publikum trenger festivalen mer enn noensinne. Vi har lyst til å tilby publikum levende musikk så fort som mulig, under de retningslinjene som gjelder. Vi ønsker ikke å la det gå et helt år til festivalen sysselsetter musikere igjen, sier han.

Hør intervju på vår Podcast

Flere nyheter: