Menu
Milan Jevtovic sendte Odd til himmels med sitt vinnermål på overtid mot Viking. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Jevtovic straffet ineffektive Viking: – Mitt største øyeblikk i Odd til nå

Viking skapte flust av sjanser, men måtte gi tapt borte mot Odd i Eliteserien mandag. Milan Jevtovic ordnet 2-1-seier til hjemmelaget på overtid.

Av NTB | 18.04.2022 20:34:35

Sport: Zlatko Tripic scoret i de to første serierundene for Viking og var nær ved å score allerede etter tre minutter av kampen da han brant den første av mange sjanser for bortelaget i Skien.

Odd skapte også sine muligheter før pause, men i andre omgang handlet det meste om Viking, spesielt etter at Mikael Ingebrigtsen ga Odd ledelsen etter 52 minutter. Kantspilleren fikk to muligheter til å fyre av fra sekstenmeteren, og på det andre forsøket føk ballen i nettet.

Viking stanget og stanget mot forsvarsmuren til Odd og fikk uttelling to minutter før slutt da innbytter Kevin Kabran skjøt via et Odd-bein og i mål.

Så dukket Jevtovic opp i feltet etter at Odd hadde fått flyttet opp laget helt på tampen.

– Når stadion eksploderer der, er det mitt største øyeblikk til nå i Odd. Viking var kjempegode i andre omgang, og vi er heldige som ikke får flere mål imot, oppsummerte Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen til Discovery.

Viking må reise tomhendt hjem og må kanskje klare seg uten Zlatko Tripic fremover. Han haltet av banen og fortalte til Discovery på vei ut at han måtte sy. Tripic ble matchvinner da Viking vant 1-0 i de to første kampene denne sesongen, men brant flere sjanser i Skien.

– Akkurat nå er det veldig tøft. Det er en vanskelig bortekamp, og Odd gjør det tøft for oss her. Vi gikk for tre poeng, men dessverre tapte vi på slutten, sa Vikings målscorer Kabran til Discovery etter kampen.

Viking-trener Morten Jensen mener at siddisene ikke fortjente poeng etter sjansesløsingen på bortebane.

– Når vi ikke setter noen av de store målsjansene der, så fortjener vi ikke mer. Det er bare å gratulere Odd med seieren, konstaterte han.

Nå venter to kamper på rad mot regjerende seriemester Bodø/Glimt for Viking. Først møtes lagene til semifinale i cupen i Bodø på onsdag, før lagene møtes i ligaen i Stavanger på søndag. Odd skal først spille på lørdag i Eliteserien, hjemme mot Aalesund.

Etter pause var Odd mer kliniske foran kassa og scoret de nødvendige målene til å hale i land en etterlengtet seier mot et antatt topplag.

Pål Arne Johansens Odd imponerte både i kvartfinalen av cupen mot Molde og borte mot Rosenborg sist serierunde, men tapte begge kampene. Dermed smakte det ekstra godt med seier over Viking.

Kabran var den eneste Viking-spilleren som fikk ballen i mål, men det hjalp ikke på humøret til svensken etter det sure tapet.

Viking skapte den første muligheten i kampen, men Odd kunne også tatt ledelsen før pause. Ingebrigtsen, Tobias Lauritsen og Espen Ruud fikk hver sin mulighet til å score før hvilen, men ingen av lagene var effektive foran mål i 1. omgang.

(©NTB)