Menu
Borgerrettsforkjemper Jesse Jackson, her under et arrangement i Alabama tidligere denne måneden, gir sin støtte til Bernie Sanders' nominasjonskamp. Foto: Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via AP / NTB scanpix

Jesse Jackson slutter opp om Sanders

Borgerrettsforkjemperen Jesse Jackson gir sin støtte til Bernie Sanders' kamp om å bli Demokratenes presidentkandidat.

Av NTB | 09.03.2020 09:01:21

Politikk: Jackson gir dermed en håndsrekning til Sanders etter at senatoren fra Vermont ga sin støtte til Jacksons egen nominasjonskamp i 1988.

– Jeg står med Bernie Sanders i dag fordi han sto med meg. Jeg står med ham fordi han står med dere, sa Jackson på et valgmøte i Grand Rapids i Michigan søndag.

Sanders takker for Jacksons støtte. På et valgmøte i Ann Arbor i Michigan omtalte han Jackson som «en av de virkelige heltene i det moderne USA».

Sosialdemokraten Sanders har hatt problemer med å tiltrekke seg afroamerikanske velgere. Moderate Joe Biden sikret seg i nominasjonsvalget i South Carolina i forrige uke mer enn fire stemmer fra denne gruppen for hver stemme Sanders fikk. For Sanders er derfor Jacksons støtte betydningsfull.

Kamala Harris, som trakk seg fra Demokratenes nominasjonskamp i desember og som var den eneste afroamerikanske kvinnen blant kandidatene, ga søndag Joe Biden sin støtte.

(©NTB)

Flere nyheter: