Menu
Jesper Saltvik Pedersen er tildelt 100.000 kroner i stipend fra SR-Bank i dag. Han er tidligere også tildelt regjeringens paralympiske ærespris. Foto: Jessica Gow, TT / NTB scanpix

Jesper tildelt 100.000

Jesper Saltveit Pedersen fra Karmøy fikk 100.000 kroner i stipend fra SR-Bank i dag. Han er tidligere også tildelt regjeringens paralympiske ærespris.

Av Egil M Solberg | 06.01.2020 13:02:55

Pristildeling: Det er snakk om det såkalte G9alt-stipendet som gis til 21 ungdommer under 25 år som har et talent utenom det vanlige.

Prisen tildeles ungdom med talenter innen bla kunst, idrett og ideer.

SpareBank 1 SR-Bank etablerte i 1999 talentfondet G9alt. Siden 2000 har banken delt ut over 17 millioner kroner til talentfull ungdom i Rogaland, Hordaland og Agder-fylkene.

I 2018 gikk banken sammen med Sparebankstiftelsen SR-Bank og etablerte stiftelsen G9alt Talentutvikling.

De neste fem årene skal de dele ut 5 millioner kroner til talentfull ungdom og gi dem muligheten til å dyrke frem deres spesielle egenskaper, heter det på nettsidene til banken.

Krav til søknaden

Ungdommer i alderen 16-25 år som har bestemte talenter og interesser oppfordres til å søke. Dette gjelder både enkeltpersoner og grupper.

Personer som har kjennskap til talenter oppfordres spesielt til å sende inn forslag. Søkeren bør ha tilhørighet til Rogaland, Agder eller Hordaland, eller ha planer om å bosette seg i ett av fylkene. Alle kandidatene som søker skal vurderes av styret, som også kan vise fleksibilitet i grensetilfeller.

Søknaden skal inneholde personlige opplysninger, referanser samt en begrunnelse for hvorfor man mener at talentet bør få G9alt-stipend. Søknaden skal fylles ut elektronisk.

Flere nyheter: