Menu
Jesper Saltvik Pedersen vant verdenscupen i paraalpint sammenlagt for fjerde år på rad. Her er han i aksjon i et renn i Saalbach tidligere i måneden. Foto: Benedikt Lex / Norges Skiforbund / NTB

Pedersen vant verdenscupen for fjerde år på rad

Jesper Saltvik Pedersen er sammenlagtvinner av verdenscupen i paraalpint for fjerde år på rad. Det ble klart med 2.-plass i storslalåm i Leogang tirsdag.

Av NTB | 16.02.2021 19:23:23

Sport: Han ble slått bare av nederlandske Jeroen Kampschreur i det første av fire renn i verdenscupfinalen. Med tre renn igjen er det ingen som kan innhente ham i sammendraget.

– Det er utrolig kult å vinne sammenlagt for fjerde år på rad. Det viser at jeg er den mest stabile sitskikjøreren i verden, sier Pedersen i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

– I dagens storslalåm var jeg ett hundredel bak Jeroen etter første omgang, og så traff han litt bedre i finalen. Det er vi to som har knivet mest de siste årene, så det er kult at det er jevnt mellom oss.

Kampschreur vant tirsdagens renn 1,13 sekund foran nordmannen, som i sin tur var 14 hundredeler foran italienske René De Silvestro.

Pedersen har også sin forklaring.

– Vi er det landslaget som er flest dager på ski. Vi har også vært heldigst når det gjelder å få trent som normalt på tross av koronapandemien. Og så har vi dyktige trenere, sier han.

Selv om han har vunnet sammenlagt, satser Pedersen på å avslutte med stil. Det er storslalåm også onsdag, før verdenscupen avsluttes med slalåmrenn torsdag og fredag.

– Nå har vi vært på tur i fem uker med fullt fokus på renn. Det blir ingen feiring i kveld. Vi får ta den i karantene når vi kommer hjem, sier Pedersen.

Marcus Nilsson Grasto deltar også i verdenscupfinalen i Østerrike. Han ble nummer 11 i storslalåm for stående tirsdag.

– Det er flere ting som gjør at Jesper vinner. For det første kjører han alle rennene. Det er ikke alle som orker det. Jesper er stabil og leverer utrolig bra hele tiden, og så har han utholdenhet og stayerevne, sier landslagstrener Hans Blattman.

Med tirsdagens renn har han fem seirer og fire 2.-plasser i verdenscupen i vinter.

(©NTB)

Flere nyheter: