Menu
Jesper Saltvik Pedersen vant slalåmen i Hafjell. Foto: Geir Olsen / NTB

Jesper Saltvik Pedersen tok sitt tredje gull i para-VM med seier i slalåm

Jesper Saltvik Pedersen har vært i superform under para-VM på hjemmebane. Fredag sikret han seg seier i slalåm for sittende og med det sitt tredje gull totalt.

Av NTB | 20.01.2022 14:54:27

Sport: Han har tidligere i mesterskapet tatt gull i utfor og storslalåm. I tillegg er det blitt sølv i super-G og superkombinasjon. Han er med andre ord blitt dårligst nummer to i alle renn han har kjørt hittil i årets VM i snøsport.

Under fredagens slalåm i Hafjell ledet han med 1,14 sekunder på franske Victor Pierrel etter 1. omgang. Det var ytterligere fire hundredeler til treer Jeroen Kampschreur. Etterpå var Pedersen klar på at det kunne ha gått fortere ned traseen.

I finaleomgangen viste nordmannen nettopp det. Pedersen knallet til fra start og hadde grønne tider hele veien. Det var ingen som kunne tukte den norske mesteren. Han vant foran sølvvinner Pierrel, mens Niels de Langen tok bronsen.

Nederlandske Kampschreur har vært nordmannens argeste rival under årets verdensmesterskap, men han fikk det ikke helt til å stemme fredag. Etter en strålende start på finaleomgangen kjørte han ut med få porter igjen. Dermed var en sterk konkurrent borte for Pedersen før nordmannen satte utfor.

Marcus Nilsson Grasto ble nummer 21 i den stående klassen.

(©NTB)