Menu
Felix Schröter (i midten) fikk drømmetreff og hamret inn 1-1 mellom Molde og Jerv søndag. Foto: Marius Simensen / NTB

Jervs opptur fortsetter – strafferedning og drømmetreff ga poeng mot Molde

Jerv-keeper Øystein Øvretveit sto som en levende vegg da Jerv holdt Molde til 1-1 i Eliteserien i fotball onsdag. Et praktmål fra Felix Schröter sørget for det.

Av NTB | 06.07.2022 21:01:33

Sport: Schröter fikk et vakkert treff midtveis i andre omgang. Dermed måtte hjemmefavoritten Molde ta til takke med uavgjort for andre kamp på rad. Sist helg ble det 0-0 mot HamKam.

Bortepoenget var Jervs første på øverste nivå noensinne.

– Vi hadde stor respekt for Molde som lag. Bakerst har vi en god keeper, og i tillegg har vi litt tur. Det skal også sies at vi med litt bedre uttelling kunne dratt herfra med alle poengene, sa Jerv-trener Arne Sandstø til Discovery etter kampen.

MFK hadde flere enorme muligheter i onsdagens oppgjør, deriblant et forsøk fra straffemerket før pause. Det ble reddet av Øvretveit, og Jervs sisteskanse sto lenge i veien for alt Molde skapte.

– Øystein er en solid keeper som gjør jobben. Vi så i kvaliken mot Brann (i fjor) hva han kan. Han forbereder seg alltid godt, og han har blitt en veldig god keeper som vi er veldig fornøyde med, sa Sandstø om sisteskansen.

Det ga Jerv sjansen til å utnytte ineffektiviteten, og etter 65 minutter fikk angrepsspiller Schröter et glitrende treff. Ballen suste inn bak Jacob Karlstrøm, som ikke kunne gjøre noe med avslutningen.

Scoringen var Schröters tredje på rad i serien. Sist helg ble han matchvinner på overtid mot Haugesund.

Onsdagens resultat gjør at Molde ligger tre poeng bak serieleder Lillestrøm.

– Vi er ikke dyktige nok til å sette de sjansene vi har, og vi er ikke dyktige nok til å stenge igjen. Da blir vi utålmodige, sa en skuffet MFK-trener Erling Moe til Discovery.

Jerv blir værende på 15.-plass, men har nå like mange poeng som Vålerenga på plassen foran.

Søndag tar Molde imot Tromsø på hjemmebane, mens Jerv skal til Lerkendal og møte Rosenborg.

Etter 51 minutter måtte burvokteren omsider kapitulere da David Fofana fikk den enkle oppgaven med å sette inn 1-0. Også etter ledermålet fortsatte vertene å trykke på, men uten å få uttelling.

Fire poeng på de to siste seriekampene har gitt Jerv en god start etter koronautbruddet som gjorde at laget måtte utsette to kamper. Møtet med Molde var blant dem.

(©NTB)

Flere nyheter: