Menu
Felix Schröter jubler etter å ha sendt Jerv i ledelsen mot Haugesund. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Jerv stoppet lang tapsrekke – vant første kamp etter koronautbruddet

Jerv slo til med en etterlengtet trepoenger tross koronatrøbbel den siste tiden. Felix Schröter ble sen matchvinner da Haugesund ble slått 1-0 i Eliteserien.

Av NTB | 02.07.2022 18:16:12

Sport: Dermed stoppet sørlendingene tapsrekken på fem kamper.

Før lørdagens oppgjør hadde Jerv fått sine to siste kamper utsatt etter at laget ble rammet av et koronautbrudd. Dermed hadde de ikke spilt siden 22. juni.

Haugesund, som kom fra en knallsterk 4-2-seier over Viking, hadde muligheten til å ta ytterligere steg ut av nedrykksstriden. Men Jerv ville det annerledes da Schröter sendte Grimstad-laget i ledelsen like før det var spilt 90 minutter.

Jerv lå på nedrykksplass med stusslige sju poeng før kampen. Med seieren over FKH reduserte de luka til Vålerenga og er bare ett poeng bak Oslo-laget.

Etter 83 minutter ble Erlend Hustad byttet ut til fordel for tyske Schröter. Sju minutter senere ble innbytteren forskjellen på lagene da han dro med seg ballen inn i 16-meteren og satte den i mål bak Haugesund-keeper Egil Selvik.

– Det er helt fantastisk, og en følelse jeg nesten ikke kan beskrive. Det føltes ut som jeg scoret på de første to touchene mine etter jeg kom inn, sier matchvinneren til Discovery.

– Vi har to «lette» kamper mot Molde og Rosenborg i de to neste, så det passer veldig bra med tre poeng her i dag, sa en spøkefull trener Arild Sandstø etter lørdagens seier.

Jervs møte med Molde skjer på bortebane onsdag. Haugesund tar neste helg imot HamKam på eget gress.

Det var en relativt sjansefattig kamp, men etter 71 minutter fikk Jerv-kaptein John Olav Norheim en gyllen mulighet til å sende vertene i ledelsen. Aral Simsir dro seg innover i feltet og spilte ballen videre til Norheim på sju meter. Skuddet ble løftet like over mål.

Jerv vant to av sine første tre aller første kamper på øverste nivå, men siden hadde det kun blitt ett poeng på Grimstad-klubben.

(©NTB)

Flere nyheter: