Menu
Jerv jubler etter scoring på straffe med Aral Simsir (t.v.) under eliteseriekampen i fotball mellom Jerv og Lillestrøm på Levermyr stadion i Grimstad. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Jerv sjokkerte gulljagende LSK etter omstridt straffespark

Jerv holdt unna og vant 1-0 over Lillestrøm i Eliteserien i fotball søndag. Danske Aral Simsir ble helten for Jerv med sin straffescoring.

Av NTB | 14.08.2022 21:10:45

Sport: Simsir hadde blikket på LSK-keeper Mads Hedenstad Christiansen hele veien og sendte ballen kontrollert i nettmaskene fra elleve meter. Da gjensto det 25 minutter av kampen.

– Det var bare å sparke den stille og rolig inn, sa Simsir til Discovery.

Det var Simsirs tredje mål for sesongen.

Lillestrøm-spillerne var ikke fornøyde med dommer Kai Erik Steens avgjørelse etter at Iman Mafi ble tildelt straffesparket. Eskil Edh var i duell med Mafi, og LSK-spillerne mente han falt for lett.

– Hadde jeg fått den mot meg, hadde jeg vært sur, men når jeg får den med meg, så er jeg glad, la Mafi til etter at han hadde sett situasjonen på en skjerm.

Steen står for straffesparket han tildelte Jerv.

– Jerv-spiller blir dratt ned/bakover i skuldre/overkropp av LSK-spiller, skriver Steen i en SMS til VG.

Seks minutter senere trodde hele Grimstad at 1-1 var et faktum, men vingback Mathias Haarup reddet Hólmbert Fridjónssons avslutning på utrolig vis. Haarup fikk en tå på avslutningen til Fridjónsson da Jerv-keeper Øystein Øvretveit var utspilt.

Innbytter Tobias Svendsen satte en om mulig enda større sjanse over mål med ti minutter igjen etter at Lars Ranger hadde headet i tverrliggeren.

Alle Jervs fire seirer denne sesongen har endt med 1-0.

Lillestrøm kunne tatt seg forbi Bodø/Glimt opp på 2.-plass med poeng i Grimstad, men blir værende på 37, like mange poeng som bodøværingene. Molde topper tabellen med 42 poeng.

Jerv på sin side har styrket troen på å holde seg i Eliteserien. Det nyopprykkede laget ligger nest sist med fem poeng opp til trygg grunn.

Jerv møter Strømsgodset borte i neste runde. Lillestrøm får besøk av Sandefjord.

– Jeg kjenner en arm på skulderen min og ser at jeg ikke rekker ballen, og da føler jeg det er mange rundt meg. Det er godt mulig jeg detter litt lett der, men vi trenger de poengene vi kan få, sa Mafi om situasjonen.

Jervs seier er den første siden 2. juli da det ble samme sifre hjemme mot Haugesund. Siden har Jerv i cup og serie gått sju kamper uten å vinne.

(©NTB)

Flere nyheter: