Menu
Normalt sett er togstasjonen Paddington i London svært trafikkert. Torsdag morgen førte den nasjonale jernbanestreiken til at det nesten ikke var folk på stasjonen. Foto: Ashlee Ruggels / PA via AP / NTB

Jernbanekaoset fortsetter i Storbritannia

Den omfattende jernbanestreiken i Storbritannia fortsetter. Torsdag sto britiske tog og T-baner stille for andre gang denne uken, med utallige innstillinger.

Av NTB | 23.06.2022 12:45:55

Økonomi og næringsliv: Togreisende sliter med å komme seg rundt idet jernbanekaoset i Storbritannia går inn i sin andre dag.

Kun en femdel av landets togruter ventes å gå som planlagt torsdag, og vil operere med sterkt reduserte avganger sammenlignet med normalen.

Med flere avlyste morgentog var det også utfordrende for mange pendlere å komme seg til jobb. I tillegg stanser togene å kjøre allerede klokken 18.30. Londons undergrunnsbane er også rammet av streiken.

Streiken gjelder jernbanearbeidere knyttet til renhold, signaldrift, vedlikehold og stasjonsdrift som krever bedre arbeidsforhold og jobbsikkerhet i en tid der endrede reisevaner truer transportsektoren i landet.

Togkaoset skjer samtidig som flere av Storbritannias flyplasser sliter med å finne nok arbeidskraft til høysesongen. Flyplassen Gatwick i London har allerede begrenset antall avganger i sommer på grunn av mangel på personale.

(©NTB)

Flere nyheter: