fbpx
Menu

– Jeg trekker ingen sak

Alexandra Woll (27) har fått tilbakebetalt de pengene hun ble svindlet for under en taxitur i Gdansk. Nå tar haugesunderen saken videre inn for polsk rett.

Av Daniel DeNiazi | 05.11.2019 23:09:40

TAXI-SKANDALEN: 27-åringen fra Haugesund sier til den polske avisen Troj Miasto at hun håper at sjåføren har lært sine feil, etter at hun ble svindlet for 2000 kroner (850 zl).

Til avisen skal sjåføren ha sagt at det var aldri ment for å svindle Alexandra. Han sier også at det skal ha vært en feil i betalingssystemet som gjorde at haugesunderen ble utsatt for en større fratrekk enn det som ble registrert i kortsystemet.

Les Også: Alexandra Woll (27) ble svindlet av taxisjåfør 

– Jeg hadde blitt informert om at det var en feil med kortsystemet. Jeg beklager så mye, og det var aldri meningen med å svindle kvinnen, sier sjåføren til avisen.

Alexandra Woll sier til avisen at hun har mottatt en rekke tilbud etter at saken fikk stor oppmerksomhet i polsk medier. Som plaster på såret ønsker taxisjåføren å gjøre det godt igjen, som blant annet å kjøre henne gratis neste gang hun kommer til Polen.

Det var under en jobbreise til Gdansk at Woll skulle ta en taxitur til noen kolleger, at hun ble svindlet for nærmere 2000 kroner.

Sjåføren har også beklaget for hendelsen da hun ble innelåst i taxien.

– Jeg vil også be om unnskyldning for at døren ble stengt. I bilen låses døren automatisk mens jeg kjører, og jeg kan bare åpne den etter å ha stoppet.

Les Også: Alexandra (27) får oppmerksomhet i Polen

Da Radio Haugaland tar kontakt med Alexandra, kan hun fortelle at hun har fått tilbakebetalt pengene.

Kommer du til å avslutte saken nå som du har blitt tilbakebetalt? 
– Jeg forstår at taxisjåføren er redd for å miste jobben, men det er opp til politiet i Gdansk. De får jobbe seg ferdig, og jeg kommer ikke til å trekke saken, poengterer Woll, og legger til:
– Grunnen til at jeg vil ta saken videre inn for retten er måten det ble gjort på. Jeg synes ikke noe om det.
Dersom Woll får spørsmål om hun vil ta saken inn for retten, kan det bety at rettssaken trolig starter rundt sommeren 2020, opplyser domstolen i Polen.

Radio Haugaland har prøvd å komme i kontakt med taxisjåføren, men har ikke lykkes.  

Flere nyheter: