reklame for Utvik Autoservice
Menu
FOTO: Jarle Utne-Reitan / Wikimedia / Flick

– Jeg er ikke løpegutt for Haugesund

Stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H) blir beskyldt for å være løpegutt for Haugesund når departementet nå vil gjennomføre en innbyggerundersøkelse om å ta fastlandet av Karmøy inn i Haugesund.

Av Egil M Solberg | 14.05.2020 09:56:25

Kommunereform: Stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H) er ikke med på at han er løpegutt for Haugesund, slik flere de siste dagene har hevdet.

Han peker på at initiativet om å overføre fastlandsdelen av Karmøy til Haugesund, først og fremst er et innbyggerinitiativ.

– Jeg mener og har alltid ment at større kommuner vil være mer slagkraftige og det vil være enklere å få utført offentlige oppgaver som Haugalandspakke, felles brannvesen, legevakt og mye annet, påpeker Stensland overfor Radio Haugaland i dag.

Det fra fredag ettermiddag at ordførerne i Haugesund og Karmøy ble orientert om at kommunal- og moderniseringsdepartementet nå hadde besluttet å få gjennomført en innbyggerundersøkelse.

– Dette har fremprovosert sterke reaksjoner i Karmøy og det kommer flere beskyldninger mot meg i saken, sier Stensland som oppfordrer til en saklig debatt med argumenter for og imot.

Innbyggerundersøkelsen skal danne et bedre grunnlag for en endelig beslutning i departementet.

– Dersom flertallet fortsatt vil tilhøre Karmøy kommune, så blir det ikke noe grensejustering mellom kommunene, sier Stensland.

Hør intervjuet på vår Podcast

Flere nyheter: