Menu
Jean Castex fikk i begynnelsen av april ansvaret for å lede gjenåpningen av Frankrike. Nå blir han statsminister. Foto: Gonzalo Fuentes / Pool via AP / NTB scanpix

Jean Castex utnevnt til ny statsminister i Frankrike

Frankrikes nye statsminister heter Jean Castex. Han ble utnevnt av president Emmanuel Macron få timer etter at forgjengeren Philippe Edouard varslet sin avgang

Av NTB | 03.07.2020 13:17:47

Politikk: Catex (55) er mannen som har stått i spissen for Frankrikes gjenåpning etter at landet stengte ned som følge av koronautbruddet.

– Republikkens president har utnevnt Jean Castex som statsminister og gitt ham mandat til å danne en regjering, heter det i en kort melding fra presidentens kontor.

Tidligere fredag kunngjorde kontoret at hele regjeringen går av sammen med Philippe.

Det har lenge vært ventet at presidenten ville gjøre endringer i regjeringen. Macrons parti gjorde det svært dårlig i lokalvalget i mai.

– Det er på tiden med en ny etappe, het det i kunngjøringen fra Macrons kontor.

Nå er planen at hele den nye regjeringen skal være klar til å overta neste onsdag, 8. juli.

Den nærværende regjeringen har sittet siden Macron vant valget i 2017, men i det siste er det blitt spekulert på om Philippe kom til å gå av.

Det er ventet at han nå igjen blir ordfører i Le Havre, slik han var før han ble statsminister, ettersom han ble gjenvalgt i mai.

(©NTB)

Flere nyheter: