reklame for smiaa
Menu
Javier Mascherano legger fotballskoene på hylla. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix

Javier Mascherano legger opp som fotballspiller

Fotballkarrieren til den argentinske fotballprofilen Javier Mascherano (36) er over. Midtbanespilleren var også en profil på blant annet Liverpool og Barcelona.

Av NTB | 16.11.2020 08:08:03

Sport: – I dag legger jeg opp som profesjonell fotballspiller. Jeg vil takke denne klubben som ga meg muligheten til å avslutte karrieren min i Argentina, sier Mascherano ifølge klubben Estudiantes de La Plata.

Mascherano ankom Premier League fra Corinthians sammen med Carlos Tevez i 2006, da de argentinske lagkameratene overraskende ble klare for West Ham.

I motsetning til Tevez ble ikke Mascherano noen hit i West Ham, men etter overgangen til Liverpool i 2007 gjorde den defensive midtbanespilleren sakene såpass bra at han ble klar for Barcelona i 2010.

I løpet av åtte sesonger i Barcelona var Mascherano med på å vinne hele 19 titler, inkludert fem ligatitler og to mesterliga-trofeer.

Argentineren avsluttet karrieren i Estudiantes i hjemlandet Argentina etter et kort opphold i kinesiske Hebei China Fortune.

På sine 147 landskamper hjalp Mascherano Argentina til å vinne OL i 2004 og 2008, samt være en viktig brikke i laget som nådde VM-finalen i 2014.

(©NTB)

Flere nyheter: