Menu
Dajana Jastremska ble båret på en bølge av følelse helt til finale i WTA-turneringen i Lyon, men der tapte hun. Premiepengene vil hun gi til hjemlandet Ukraina. Foto: Simon Baker, AP / NTB

Jastermska fra russiske bomber til WTA-finale – gir premiepengene til hjemlandet

Den ukrainske tennisspilleren Dajana Jastermska unnslapp russiske bomber før hun reiste til WTA-turneringen i Lyon, der hun spilte seg helt til finale.

Av NTB | 06.03.2022 22:18:32

Sport: Jastermska red på en bølge av følelser gjennom turneringen, men hun maktet ikke å krone uka med triumf. Zhang Shuai fra Kina ble litt for god og vant 3-6, 6-3, 6-4.

– Premiepengene jeg har vunnet denne uka (om lag 145.000 kroner) gir jeg til Ukraina gjennom en stiftelse. Om noen av mine landsmenn ser på, vil jeg si at dere er så sterke. Dere har fantastisk vilje, og jeg prøvde å kjempe for Ukraina jeg og, sa en beveget Jastermska.

Hun er rangert som nummer 140 i verden, mens Zhang er 75 plasser lenger opp.

– Det har vært en veldig tøff uke. Jeg vil takke for all støtte. Jeg har spilt ikke bare for meg selv, men for landet mitt, sa Jastremska, som hadde det ukrainske flagget med seg under hele turneringen.

Hun fortalte at hun ble vekket av bombeeksplosjoner da Russland invaderte Ukraina. Sammen med familien søkte hun to netter ly i et underjordisk garasjeanlegg i hjembyen Odessa.

Foreldrene og hennes 15-årige søster Ivanna ble igjen da hun forlot byen med båt på vei til Romania for å reise til Lyon.

(©NTB)