reklame for Sheiken Bowling
Menu
Keysher Fuller ble helten for Costa Rica søndag. Foto: Francisco Seco / AP / NTB

Japan sviktet etter sjokkseieren over Tyskland – tapte 0-1 for Costa Rica i fotball-VM

Japan kunne nærmest sikret avansement med seier, men Costa Rica overrasket og vant 1-0 i fotball-VM søndag. Kampen om avansement fra gruppen er helt åpen.

Av NTB | 27.11.2022 12:56:46

Sport: Keysher Fuller ble den store helten med sin scoring ni minutter før slutt. Han mottok ballen inne i feltet og bøyde den mot lengste hjørne. Japan-keeper Shuichi Gonda var på ballen, men greide ikke å dytte den utenfor.

Det gir Costa Rica håp om avansement, men de må fortsatt ha poeng fra Tyskland i siste kamp om det skal bli realitet. Laget fra Mellom-Amerika har klart dårligst målforskjell etter 0-7 for Spania i første kamp.

Japan kunne med seier søndag nærmest sikre cupspill, men i stedet var det Costa Rica som tok tre svært viktige poeng. Japan er avhengige av å slå Spania i siste kamp om de skal ha håp om avansement.

Resultatet er godt nytt for Tyskland, som nå har råd til å tape for Spania og fortsatt ha håp om avansement. De møter Costa Rica i siste kamp, og kan med en stor nok seier der sikre åttedelsfinale så lenge Spania slår Japan i siste kamp.

Den første omgangen rant av gårde uten noen store sjanser til noen av lagene, men i annen omgang kom Japan ut med mer vilje i spillet. Takuma Asano, som ble helten mot Tyskland, ble byttet inn etter hvilen. Han satte umiddelbart opp farten for japanerne, som skapte muligheter tidlig i annen omgang. Costa Rica-keeper Keylor Navas holdt unna med kvalifiserte redninger.

Ni minutter før slutt falt avgjørelsen da Fuller sendte laget til himmels. Japan presset på for utligningen og kom til store sjanser, men Costa Rica kjempet godt og kunne til slutt juble.

(©NTB)

Flere nyheter: