Menu
Torsdag kunngjorde japanske myndigheter at det innføres unntakstilstand i Tokyo. Landet har den siste tiden sett en kraftig oppsving i nye koronatilfeller. Foto: Hiro Komae / AP / NTB

Japan og Kina strammer til koronatiltakene

Japan kunngjorde torsdag en månedslang unntakstilstand i Tokyo for å få bukt med økende koronasmitte. Også Kina har innført nye nedstenginger.

Av NTB | 07.01.2021 12:23:39

Politikk: – Vi frykter at den raskt økende spredningen av koronaviruset over hele landet får store konsekvenser for folks liv og økonomien, sa statsminister Yoshihide Suga da han kunngjorde de nye restriksjonene som trer i kraft fredag.

Nedstengingene er mindre inngripende enn i andre deler av verden. Det blir innført skjenkestopp fra klokken 19, og innbyggerne må avstå fra unødvendige reiser etter klokken 20.

Likevel har det blitt gjennomført protester mot tiltakene i Tokyo.

Japanske helsemyndigheter advarer nå om at helsevesenet sliter som følge av smitteøkningen.

– Hver dag ser vi rekordhøye antall nye smittetilfeller. Vi anser dette som en veldig alvorlig krise, sa finansminister Yasutoshi Nishimura, som leder arbeidet med å forebygge smitte.

Byen er nå nedstengt og vei-, tog- og flyforbindelsene er kuttet.

I byene Shenyang og Dalian er restriksjonene også strammet inn.

Kina har registrert nesten 87.300 koronatilfeller og 4.634 koronarelaterte dødsfall.

Samtidig melder landet om en utflating i smittekurven, med 870 nye tilfeller torsdag. Dette er den tredje dagen på rad da det er registrert under 1.000 smittetilfeller.

Sør-Korea har så langt registrert nesten 66.700 smittetilfeller og 1.046 dødsfall.

Torsdag ble det meldt om 2.447 nye smittetilfeller i Japan, det høyeste antallet så langt. Nesten 260.000 japanere har fått påvist koronasmitte. Det er meldt om 3.609 koronarelaterte dødsfall, viser tall fra universitetssykehuset Johns Hopkins.

I Kina ble det torsdag meldt om 51 nye tilfeller i Hebei-provinsen. Siden søndag er det meldt om 90 nye smittetilfeller. De fleste er oppdaget i byen Shijiazhuang, en by med over 10 millioner innbyggere.

Også Sør-Korea er på vakt etter funn av de nye muterte virusvariantene først oppdaget i Storbritannia og Sør-Afrika. Landet har registrert 14 tilfeller av den britiske varianten og ett tilfelle av den sørafrikanske.

(©NTB)

Flere nyheter: