reklame for Utvik Autoservice
Menu
Japan befinner seg i resesjon etter at myndighetene mandag la fram tall som viser en nedgang i BNP med 0,9 prosent for første kvartal i år. I fjerde kvartal i fjor gikk landets BNP tilbake med 1,9 prosent- Foto: Koji Sasahara/ AP/ NTB scanpix

Japan i resesjon under koronautbruddet

Japans økonomi gikk tilbake med 0,9 prosent i første kvartal. Det er andre kvartal på rad med tilbakegang, og Japan befinner seg dermed i resesjon.

Av NTB | 18.05.2020 04:02:44

Medisin og helse: Det er første gang siden 2015 at landet er gått inn i resesjon. Det er framleggelsen av offisielle tall mandag som bekrefter den negative økonomiske utviklingen for verdens tredje største økonomi.

I fjerde kvartal i fjor falt bruttonasjonalprodukt (BNP) i Japan med 1,9 prosent etter at landet da var rammet av skatteøkninger og tyfoner. Landet var således allerede utsatt da koronapandemien brøt ut.

En resesjon er definert som to sammenhengende perioder med nedgang i BNP. Analytikere venter videre at Japans økonomi vil fortsette sin negative utvikling inn i andre kvartal.

– Vi venter fremdeles på det verste, med landet i krise og effekten pandemien har på de vestlige landene, med den påvirkningen det har på den japanske økonomien, sier analytiker Naoya Oshikubo i Sumi Trust.

Nedgangen på 0,9 prosent er likevel mindre enn hva mange fryktet på forhånd da det ble spådd en nedgang på om lag 1,1 prosent.

Børsen i Tokyo reagerte med oppgang tross de dårlige nyhetene. Nikkei-indeksen la på seg 0,45 prosent fra start, og den bredere Topix-indeksen steg med 0,39 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: