Menu
FOTO: Torstein Bøe / NTB

Janssen-vaksinen tilbys på Vea

Fastlege ved Veavågen legesenter, Tahmoures Thomas Siyavoshi, er den enste fastlegen på Haugalandet som tilbyr Janssen-vaksinen til de som ønsker det.

Av Egil M Solberg | 14.06.2021 21:02:37

Janssen-vaksinen: Fastlegene i Haugesunds og på Karmøy er skeptiske til å ta inn vaksinen. Unntaket er Tahmoures Thomas Siyavoshi ved Veavågen legesenter.

– Jeg har bestilt 500 doser, etter en risikovurdering selvsagt. Dersom voksne, samtykkekompetente mennesker får presentert risikoen, er det greit å tilby dem vaksinen, sier han til Haugesunds avis.

Vaksinen er gratis, men kriteriene for å få den er strenge.

Hverken FHI eller Helsedirektoratet anbefaler noen å benytte seg av tilbudet. Legeforeningen har kalt det hele uforsvarlig. Flere leger, blant annet private Aleris, Volvat og DrDropin, har sagt de uansett ikke vil sette vaksinen.

1590 Janssen-vaksiner er bestilt av fastleger her i landet per i dag ifølge VG. Det betyr at nesten en tredjedel går til Karmøy.

– Det er mye risiko både faglig og økonomisk. Men jeg er stor tilhenger av at mennesker skal ha frihet til å velge behandling selv, sier ha til avisa.

Flere nyheter: