Menu
Alpinist Kjetil Jansrud skal til OL i Beijing. Foto: Heiko Junge / NTB

Jansrud til OL mot alle odds: – Jeg har allerede vunnet og har alt å vinne

Alpinist Kjetil Jansrud (36) er tilbake fra en skade som var potensielt karrieretruende. Søndag ble han overraskende tatt ut til Beijing-OL.

Av NTB | 23.01.2022 17:51:08

medisin og helse: – Jeg har allerede vunnet, har alt å vinne og ingenting å tape. Det blir en stor opplevelse for meg, sier Jansrud i et intervju på Kvitfjell publisert av Skiforbundet.

Det var i super-G-rennet i Beaver Creek tidlig i desember at den stygge skaden kom. Der ble det konstatert skade på korsbånd og innvendig sidebånd. Like etter ble det opplyst at alpinisten var ute i seks til ni måneder.

Men operasjonen ble utsatt.

En manuellterapeut i teamet til Jansrud meldte at «man skal ikke utelukke muligheten for at det kan gro». Det har det gjort mer og mer for hver dag som går.

– I det skjulte og hemmelige har jeg planlagt for en veldig rask retur. Jeg har samlet mange bra mennesker rundt meg. Jeg har gjort en god jobb selv fysisk og mentalt, sier Jansrud.

– Jeg håper andre der skjønner at når jeg kommer i store mesterskap, er ikke medaljene delt ut før jeg er i mål. Jeg er ikke en stor favoritt etter å ha vært ute hele sesongen. Der kommer X-faktoren litt inn, det å komme inn som en «dark horse». Jeg vil nok alltid være en gullkandidat på start i renn, men det er ikke så veldig sannsynlig.

– Når man først er på en god flyt her, får man prøve å ha en offensiv holdning, så kan hva som helst skje, sier fartskjøreren.

Toppidrettssjef er glad for å ha med 36-åringen, også på grunn av det som skjer utenfor løypa.

– Kjetil Jansrud er en erfaren kulturbærer som er bra for troppen, og det er gledelig at han rakk å bli klar for OL. All ære til Kjetil og teamet rundt ham for den jobben de har gjort etter han ble skadd, sier Øvrebø.

– Det er veldig gledelig at skaden til Kjetil ikke var så alvorlig som først antatt, og at han nå får delta i sitt femte OL. Vi ser fram mot å ha et større og enda mer slagkraftig lag i Beijing, sier alpinistenes sportssjef Claus Ryste.

Det betyr at Jansrud får delta i sitt femte strake OL. Jansrud har tidligere vunnet ett gull, to sølv og to bronse i vinterlekene.

Nå skal han kjempe om enda mer edelt OL-metall.

OL-troppen består nå av 82 utøvere.

(©NTB)

Flere nyheter: